Madalya Mücadelesinde Gülen Anadolu Sigorta

Madalya Mücadelesinde Gülen Anadolu Sigorta
04.02.2019

Son dört takımın değişmez iki ismi madalya mücadelesinde karşı karşıya geldi. Anadolu Sigorta bronz madalyayı alırken Borusan dördüncülük plaketinin sahibi oldu.

İki güçlü takımın karşı karşıya geldiği üçüncülük müsabakası etkili hücumlarla başladı. Çaprazda yakaladığı smaçlarla sonuca giden Anadolu Sigorta kafa kafaya giden maçta teknik molaya doğru farkı açmaya başladı (12-8). Teknik mola sonrasında Borusan daha etkiliydi. Semih'in arka alandaki boşluğa bıraktığı sayı izleyenlerden aklış aldı. Anadolu Sigorta bloklarda etkili olmaya başlayınca fark yeniden açıldı ve Borusan antrenörü Selçuk Aydoğdu molaya gitti. Mola dönüşünde daha toparlanmış bir görüntü ortaya koyan Borusan farkı eritmeye başlasa da Göksel ve Emrah'ı file önünde durduramayınca ilk set Anadolu Sigorta'nın oldu (25-18).

İkinci sette de karşılıklı sayılar vardı. Anadolu Sigorta rakibine oranla çok daha konsantre bir görünte içindeydi. Borusan'ın smaçları Anadolu Sigorta duvarına çarptıkça fark açılmaya başladı. Teknik molaya girildiğinde maçtaki en yüksek farkı yakalayan taraf Anadolu Sigorta'ydı (12-5). Düşük tempoda ilerleyen mücadelede Berkay, Göksel ve Emrah file önünde hatasız oynadılar. Volkan'ın da etkili servisleri devreye girince fark on iki sayıya kadar çıktı. Borusan Gökhan'ın çaprazdan gönderdiği etkili smaçlarla oyuna dönüp farkı beş sayıya kadar indirmeyi başardı. Bir anda sete yeniden ortak olan lacivert turunculular rakibine fark dört sayıyken mola aldırdı. Mola sonrası hücumda yanlış tercihler yapan Borusan geri dönüşü sonuca yansıtamadı ve setlerde durum 2-0 oldu (25-20). 

Üçüncü set yine dengeli başladı. Şükrü tecrübesiyle file önündeki boşlukları iyi değerlendirdi. Anadolu Sigorta tarafındaysa Cahat etkili servisleriyle rakibine zor anlar yaşattı. Teknik molaya ilk iki sette olduğu gibi yine önde giren Anadolu Sigorta maçı kazanmaya bir adım daha yaklaştı. Molanın ardından hız kesmeyen maviler farkı altı sayıya çıkarınca Borusan'dan mola geldi. Maçı bırakmak istemeyen Borusan vitesi arttırınca fark erimeye başladı. Anadolu Sigorta'nın da savunmada sertliği azalınca fark iki sayıya kadar indi. Skor 17-16 olunca mavililer mola alarak toparlanmak istedi. Savunmada ciddi hatalar yapan Anadolu Sigorta'nın zaafını değerlendiren Borusan maçta bir anda öne geçse de mavililer yeniden geri dönmeyi başardı. Başa baş geçen setin son sayıları nefesleri kesti. İki takım da müthiş bir mücadele ortaya koydular. Hücumda ve savunmada daha dengeli duran Anadolu Sigorta seti ve maçı kazanmayı başardı (25-22). 

İstatistik Raporu

Not: Fotoğrafların yüksek çözünürlüklü hallerini almak için sağ tuş yapıp "yeni sekmede aç" seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

3 - 0
1. Set
12
Teknik Mola
8
25
Set Skoru
18
24 dakika
2. Set
12
Teknik Mola
5
25
Set Skoru
20
23 dakika
3. Set
12
Teknik Mola
8
25
Set Skoru
22
27 dakika
1 saat 14 dakika

Diğer Fotoğraflar