Kupa "Yapı Kredi Bankası"nın Ellerinde Yükseldi, Gümüş Madalyayı Turkcell aldı.

Kupa "Yapı Kredi Bankası"nın Ellerinde Yükseldi, Gümüş Madalyayı Turkcell aldı.
04.02.2019

Fonex Şirketler Voleybol Ligi kadınlar kategorisinde şampiyon Turkcell’i 2-0 geriden gelerek 3-2 yenen Yapı Kredi Bankası oldu. Yapı Kredi Bankası böylelikle 5 finalden 4 şampiyonluk çıkarırken Turkcell başarılarına gümüş madalyayı bir kez daha ekledi.

Burhan Felek'te final heyecanı coşkulu bir taraftar eşliğinde ve uluslararası hakemimiz Ramazan Çevik'in düdüğüyle başladı. İlk altı sayı karşılıklı alındıktan sonra Zehra'nın ortadan sert smacı ve Merve'nin dışarı gönderdiği topla maçta ilk kez iki fark oldu (5-3). Turkcell özellikle ortadan Gözde'yi çok iyi kullandı ve fark dörde çıkınca Yapı Kredi Bankası molaya gitti (10-6). Turkcell, Zehra ile güzel hücumlar kurgulasa da, servis hataları farkı açmalarını engelledi. Teknik molaya üç sayı farkla Turkcell üstünlüğü ile gidildi (12-9). Zehra ve Merve'ye Esin'in de katılmasıyla Turkcell arayı açmaya başladı (14-9). Zehra'nın alev aldığı bu bölümde fark yediye çıkınca Yapı Kredi Bankası bir kez daha mola dedi (17-10). Arka arkaya üç sayı ile Merve, Yapı Kredi'yi sete döndürmeye çalıştı ancak yine de 20'yi ilk gören Esin'in nefis smacı ile Turkcell oldu (20-17). Takım olarak müthiş bir set çıkartan Turkcell, Yapı Kredi'nin tüm çabalarına rağmen geri dönüş izni vermedi ve 1-0 öne geçti (25-19).

İkinci sete Emel ve Merve ile skor üreterek başlayan Yapı Kredi'ye yanıt Esin ve Ceylan ile geldi (3-3). Turkcell'de Zehra da skor üretimine katılınca öne geçtiler ancak savunmada arka arkya gelen çok basit hatalar farkı açmalarını engelledi (10-9). Zehra ile ortadan bulduğu iki sayı ise Turkcell'i teknik molaya giderken yeniden rahatlattı (12-9). Hücumda bir türlü ritim yakalayamayan Yapı Kredi Bankası savunmada ise ekstra performans göstermeyi başardı ve rakibinin hatalarından sayılar alarak farkın açılmasına izin vermedi (17-16). İlerleyen bölümde özellikle servis hatalarını minimize eden Turkcell farkı yeniden dörde çıkartınca molaya gidildi (20-16). Moladan da güçlü dönen Turkcell farkı açmaya başladı, Yapı Kredi toparlandı ve farkı üçe indirdi (23-20). Bu bölümde Emel'in talihsiz bir sakatlık yaşaması ise günün en üzücü anı oldu. Son sayılarda da ritmini koruyan Turkcell ikinci seti de almayı bildi ve kupanın bir kulbunu tuttu (25-21).

Yapı Kredi Bankası maça tutunma setine fırtına gibi girdi. Ebru ve Merve önderliğinde ilk teknik molayı tam sekiz sayı farkla önde gördüler (3-12). Teknik mola da Turkcell'e ilaç olmadı ve fark bir ara on üç sayıya kadar çıktı. Setin son bölümünde Gözde ve Esin ile Turkcell biraz kıpırdansa da sete geri dönemedi ve maç 2-1'e geldi (16-25).

Yeni set büyük çekişme ile başladı. İlk altı sayı karşılıklı alındı ancak servise Zehra'nın geçmesi setin ritmini değiştirdi. Arka arkaya karşılanmayan servisler Turkcell'e avantajı getirdi (6-3). Yapı Kredi'ye nefes aldıran ise Ebru ve Merve oldu. Bu ikiliden gelen arka arkaya dört sayı skor üstünlüğünü yeniden Yapı Kredi Bankası lehine değiştirdi (6-7). Savunma dozajını müthiş bir seviyeye çeken Yapı Kredi Bankası, Turkcell'in etkili hücumlarına direnmeyi bildi ve Buket'in ortadan ürettiği sayıyla teknik molaya önde girdi (9-12). Yapı Kredi'nin farkı açmaya başladığı bir bölümde çok kritik bir anda Görüntülü Değerlendirme Sistemi hakkını kullanan Turkcell farkı ikiye indirdi (12-14). Ancak turnuva tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Merve, sezon boyunca olduğu gibi yine kritik anlarda dümene geçmeyi bildi ve Yapı Kredi, farkı onun önderliğinde yeniden beş sayıya çekti (18-13). Turkcell'in ikinci molası takıma ilaç gibi geldi. Zehra ve Esin ile adeta yeniden doğan takım yedi sayıya kadar çıkan farkı eritti ve 20'de skoru eşitledi. Esin önce smacı fileye taktı ancak hemen bir sonraki hücumda hatasını telafi etti (21-21). Ebru'nun çok sert smacı Turkcell bloğunu geçti ancak Ebru'ya yanıt da Gözde'den geldi (22-22). Esin'in sayısı Turkcell'i sette ilk kez öne geçirdi ve Ebru smacı fileye takınca Turkcell ikinci kez şampiyonluk sayısı şansı yakaladı. İlkinde stresle baş edemeyen Esin servisi oyuna sokamadı. İkinci rallide ise Ebru Turkcell'e hayır dedi (24-24). Buket'in topu dönmeyince Yapı Kredi maça tutunma fırsatını elde etti ve Ebru'nun sert smacı dönmeyince kupanın diğer kulbuna da Yapı Kredi yapışmış oldu (24-26).

Şampiyonu belirleyecek karar setine Yapı Kredi hızlı başladı. Sezonun etkili oyuncularından Esin'in heyecanını kontrol edememesi, Yapı Kredi'nin 3-0'lık başlangıcına yol açtı. Stresin giderek arttığı sette arka arkya servis hataları izledik. Bu da Yapı Kredi'nin üstünlüğünü korumasını sağladı (4-7). Özlem'in etkili servisi ise saha değişimine giderken Yapı Kredi Bankası'nın farkı dörde çıkartmasını sağladı (4-8). Özlem saha değişimin ardından servisi fileye taktı, ardından Ebru hedefi ıskalayınca Turkcell nefes aldı (6-8). Zehra önce savunmada hata yaptı ancak ardından sert bir smaçla sayıyı bulu (7-9). Merve önce şık bir plase ile rakibine mola aldırdı ardında da farkı dört sayıya çıkarttı (7-11). Seriye dur diyen yine Zehra oldu (8-11). Merve - Zehra düellosuna dönen son bölümde yine şık bir plase bırakan Merve, Turkcell'e bir kez daha mola dedirtti (8-12). Mola dönüşü Merve üzerinden plasiye bırakan bu kez Zehra'ydı (9-12). Zehra nefis bir servisle farkı ikiye indirince mola alma sırası Yapı Kredi'ye geçti (10-12). Mola dönüşü sahnede yine Merve vardı ve uzak mesafeden boşluğu gördü (10-13). Ebru fırsatçı bir sayı ile takımını şampiyonluğun eşiğine getirdi ve ardından yine sezonun bir başka önemli isimlerinden Ebru'nun hücumunda Turkcell'den file hatası geldi (10-15).

Böylece Yapı Kredi muhteşem geri dönüşünü tamamlamış oldu ve Fonex Şirketler Voleybol Ligi'nde kadınlar kategorisi şampiyonu oldular.

İstatistik Raporu

Not: Fotoğrafların yüksek çözünürlüklü hallerini almak için sağ tuş yapıp "yeni sekmede aç" seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

2 - 3
1. Set
12
Teknik Mola
9
25
Set Skoru
19
27 dakika
2. Set
12
Teknik Mola
9
25
Set Skoru
21
33 dakika
3. Set
3
Teknik Mola
12
16
Set Skoru
25
25 dakika
4. Set
9
Teknik Mola
12
24
Set Skoru
26
31 dakika
5. Set
4
Saha Değişimi
8
10
Set Skoru
15
20 dakika
2 saat 16 dakika

Diğer Fotoğraflar