Kupa Türkiye İş Bankası’nın - Gümüş Madalya Garanti’nin

Kupa Türkiye İş Bankası’nın - Gümüş Madalya Garanti’nin
18.06.2012

16 Haziran Cumartesi günü Süper Lig Hakemi Süleyman Abay ın düdüğüyle başlayan Garanti Bankası - Türkiye İş Bankası maçı nefesleri kesti. 14 Nisan da başlayan kupa yolculuğunun sonunda şampiyonluk ipini Türkiye İş Bankası göğüsledi.

Lige ilk kez katılan Türkiye İş Bankası D Grubu'nda yer aldı. Garati Bankası, Denizbank, DHL ve Koton takımlarının yer aldığı gruptan 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 9 puan toplayarak lider çıktı. 2. Tur'da PricewaterhouseCoopers takımını 4-2'yle geçti. Çeyrek finalde ligin güçlü ekiplerinden Turkcell'le karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren maçı penaltı atışları sonunda 3-1 yenrek yarı finale çıktı. Yarı finalde nağmağlup takım olan Tüpraş'ı Alican Özyiğit'in golüyle 1-0 geçen Türkiye İş Bankası kupanın bir ucundan tutmuştu.

Lige beşinci kez katılın, her yıl gruptan çıkmayı başaran ve istikrarlı bir grafik çizen Garanti Bankası ikişer şampiyonluk yaşayan iki şirketten biriydi. Bu yıl Türkiye İş Bankası, Denizbank, DHL ve Koton takımlarıyla D Grubu'nda yer aldı. Grup maçlarına tutuk başlayan yeşil beyazlılar 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamladı. Gruplardan sonra kendine gelen başarılı ekip 2. Tur'da Finansbank'ı 5-3, çeyrek finalde Mustafa Nevzat İlaç takımını penaltı atışları sonunda (5-4) eleyerek yarı finalde Denizbank'la eşleşti. Yarı finalde rakibini farklı geçen Garanti Bankası üçüncü kez finalde yer aldı. Daha önce çıktığı iki final maçında da kupaya uzanan Garanti Bankası bu maçı alırsa üç şampiyonluğa ulaşan ilk takım olacaktı. 

Tribünlerdeki muhteşem ambiyans, Emre Tilev'in heyecan dolu anlatımı ve Attila Gökçe'nin değerli yorumlarıyla renklenen maç nefesleri kesti. Alican Özyiğit jeneriklik gollerine bir yenisini daha eklerken öne geçen taraf mavi-beyaz formasıyla Türkiye İş Bankası oldu. Karşılaşma karşılıklı ataklarla devam ederken ilk yarının son anlarında tribünlerden bir "gooooool" sesi daha geldi. Oğuzhan Aksoy farkı ikiye çıkaran golü kaydetmişti.

İkinci yarının özellikle son çeyreğinde Garanti Bankası ataklarını sıklaştırdı. Bülent Yılmaz'ın frikik golüyle farkı bire indiren Garanti Bankası maçın yıldızı, 2012 sezonunun en iyi kalecisi Engin Öztürk'ü geçemedi.

Son düdükle birlikte sevinen Türkiye İş Bankası olurken, Garanti Bankası ilk defa bir finalini kaybetmiş oldu. Ancak başarılarına gümüş madalyayı ekledi.
 
 
Maçın Detayları;
6' (Garanti Bankası) Ani gelişen atakta topu önünde bulan Eray ceza sahası dışından şutunu çekti, kaleci topu son anda dışarı çıkardı.

8' (Türkiye İş Bankası) Alper'in kaleye 25 metreden sert şutunu Bekir Çapan parmaklarının ucuyla engelledi.

13' (Türkiye İş Bankası) Ceza sahasında önünde seken topa sert vuran Alican topu ağlara gönderdi (0-1).

23' (Garanti Bankası) Sağ kanattan gelen ortaya iyi yükselen Gökhan kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

24' (Türkiye İş Bankası) Oğuzhan ceza sahası önünde topla buluştu. Sol kanattan gelen Alican'a pasını verdi, Alican'ın çaprazdan sert vuruşu az farkla auta çıktı.

26' (Garanti Bankası) Sağ kanattan kullanılan korner atışında rüzgarın etkisiyle top kaleye yöneldi, Engin üzerine gelen topu tokatladı. Top direğe çarparak sahaya geri döndü.

30' (Türkiye İş Bankası) Kerem'in sağ kanattan güzel ortasına Oğuzhan'ın arka direkte kafa vuruşu takımını final maçında iki farklı öne geçirdi (0-2).

50' (Garanti Bankası) Ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta Bülent Yılmaz, güzel bir vuruşla farkı bire indirdi (1-2).

60' (Garanti Bankası) Sol kanattan gelişen atakta, yapılan ortada top kafalardan sekerek arka direkte Murat'ın önünde kaldı. Murat'ın vuruşunda Engin Öztürk müthiş bir refleksle topu kornere çıkardı.

Garanti Bankası
1-2
Türkiye İş Bankası
16 Haziran Cumartesi 18:30
1.D 0-2
 
13'
0-1
Alican Özyiğit
21'
Onur Dişli
28'
0-2
Oğuzhan Aksoy
İbrahim Tak - Sercan Ekinci
29'
30'
Alper Akyıldız
Eray Ertürk
30'
Mehmet Ün
31'
31'
Nedim Tokcan-Yaşar Karabacak
Gökhan Leblebici-Samet Genç
36'
Özgür Kızılkaya
 
37'
Bülent Yılmaz
1-2
50'
 
51'
Onur Dişli - Cengiz Alpsoy
Kerem Kökoğlu - Erkan Aslan
60'
Alper Şen
Alican Özyiğit