Kupa Arkas Marport’un

Kupa Arkas Marport’un
17.12.2011

İki dev ekip "Finansbank" ile "Arkas Marport " şampiyonluk yolunun son durağı olan final maçında karşı karşıya geldiler. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada 2011 şampiyonunu penaltılar belirledi.

Maça Finansbank kalede Onur Arda, Metin Köprülü (C), Ersin Muhacıroğlu, Eraslan Acar ve Cem Pehlivan ilk beşi ile başlarken, Arkas Marport kalede Volkan Özgen, Seyhan Güler (C), Ömer Selçuk Özdemir, Beyhan Dağlı ve Serkan Yılmaz beşi ile başladı. Karşılaşmada Bank Asya Ligi'nde de görev alan ulusal hakemlerimizden Yiğit Uzer ile Kürşat Filiz düdük çaldı. Yiğit Uzer'in düdüğüyle ilk yarıya Finansbank başladı. İlk düdükle birlikte her iki takım da rakip alanda etkili olmak adına organize ataklar geliştirdiler. İlk yarıda iki takımda gol dışında futsal oyununun tüm güzelliklerini sahaya yansıttılar direkten dönen toplar, harika kurtarışlar, sert vuruşlar ve göze hoş gelen paslaşmalar vardı ve bu heyecan dolu maçın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

Finale yakışır mücadelenin ikinci yarısı da ilk yarıyı aratmadı takımların ortaya koydukları mücadele ve güzel futbol izleyenlere keyif verirken heyecan dolu dakikalar da giderek yaklaşıyordu. Karşılaşmanın 18. dakikasında Arkas Marport takımından Ömer Selçuk Özdemir kendi alanından başlattığı atağında sağ kanatta bulunan Beyhan Dağlı ile verkaça girerek tekrar topla buluştu herkes Ömer'in şut çekeceğini düşünürken Ömer topu kale alanı içinde bulunan arkadaşı Serkan Yılmaz'a aktardı tehlikeli alanda topla buluşan Serkan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Arkas Marport hem skoru korumak hem de başka goller bularak maçı koparmak isterken Finansbank'da skorda dengeyi kurmak adına görülmeye değer bir performans ortaya koydular.  Dakikalar 22'yi gösterdiğinde rakip sahada pres yapan Başar Necdet Ülker rakibinden kaptığı topu Cem Teker ile buluşturdu Cem sol kanattan ceza alanına girdi kaleci Volkan'ı da geçerek yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi (1-1). Bu golün ardından iki takımın da tüm çabaları sonuç vermedi ve bu karşılaşma da iki yarı final maçında olduğu gibi beraberlikle sonuçlanıp penaltı atışlarına kaldı.

Penaltılarda topun başına ilk Arkas Marport adına Serkan Yılmaz geçti Serkan Sert vurdu gol oldu penaltılarda durum (1-0). Finansbank'ın ilk penaltısını yarı finalde galibiyette büyük pay sahibi olan  Cem Pehlivan kullandı Cem'in vuruşu kalecide kaldı. Arkas Marport'un ikinci penaltısını kaptan Seyhan Güler değerlendirdi (2-0). İkinci Finansbank penaltısını kaptan Metin Köprülü kullandı turnuvanın başarılı file bekçisi Volkan Özgen bu vuruşu da kurtarmayı bildi. Arkas Marport'un üçüncü penaltısında topun başına Ömer Selçuk Özdemir geçti Ömer sert vurdu penaltılarda durumu 3-0'a taşıdı. Sıra Finansbank'taydı vuruş için topun başına Ali Al geldi, Ali çok sert vurdu top direkten geri geldi ve Arkas Marport Lotto Şirketler Futsal Ligi 2011 sezonu şampiyonu oldu. Geçen yıl çeyrek finalde rakibine elenen Arkas Marport 1 yıl sonra rövanşı da almış oldu. Maç sonunda Arkas Marport şampiyonluğun coşkusunu seyircileriyle paylaşırken, Finansbank'lı oyuncular da oynadıkları futbol ve gösterdikleri mücadeleden dolayı tüm izleyenler tarafından alkışlandı.

 

Diğer Fotoğraflar