KPMG Fırtınası

KPMG Fırtınası
12.01.2019

Gruplarda istediği grafiği çizemeyen KPMG, ligin iddaalı ekiplerinden Anadolu Sigorta’nın sultanlarını 3-2 yenerek geçen sene olduğu gibi son dört takım arasına kalmayı başardı. Yarı finali çok isteyen iki ekibin de motivasyonu ve sinerjisi son sette tavan yapınca salondaki coşku da iyice arttı, iki takım da ayakta alkışlandı...

KPMG maça fırtına gibi başladı ve arka arkaya sayılarla rakibine üstünlüğünü hissettirerek 2-8'de mola aldırdı. Mola sonrası toparlanan Anadolu Sigorta farkı 4 sayıya indirdi ancak KPMG karşılık vererek teknik molaya 7-12 önde girdi. Moladan 3-0'la dönen Anadolu Sigorta sete ortak oldu. İki takım da maçta avantaj yakalamak için canla başla mücadele ederken KPMG ilk sette biraz daha konsantre gözüktü. Farkı 12 sayıya kadar çıkaran KPMG seti hanesine yazdırdı (13-25). 

Anadolu Sigorta ikinci sete daha motive başlayan taraftı. KPMG geri dönmek istese de Anadolu Sigorta farkı 5 sayıda tutmayı başardı. Teknik molaya girildiğinde Anadolu Sigorta'nın 12-7 üstünlüğü vardı. 15-9'da molaya giden KPMG'nin dönüşü etkili oldu. Betül'ün servisleri rakibi zorlarken avantajları iyi değerlendiren mor mavililer farkı 3'e kadar indirdi ve rakibine mola aldırdı. Molanın ardından hız kesmeyen KPMG farkı iyice eritti ve skora denge geldi. Selin'in etkili servisiyle oyuna dönen Anadolu Sigorta arka arkaya sayılarla seti kazanmayı başardı (25-18).

Üçüncü set Anadolu Sigorta'nın arka arkaya sayılarıyla başladı. Basit hatalar yapan KPMG oyuna konsantre olmakta zorlanan bir görüntü içindeydi. Nitekim teknik molaya Anadolu Sigorta 12-5 önde girdi. Molanın ardından farkı iyice açan Anadolu Sigorta oyunu domine etmeyi sürdürdü. Perin'in smaçları KPMG'yi oyuna ortak etse de Anadolu Sigorta aradaki fark avantajını iyi kullanarak rakibini yanaştırmadı. Setin finalinde de hata yapmayan Anadolu Sigorta maçta skor avantajını ele geçirdi (25-16). 

Dördüncü setin başında denge hakimdi. İki takım da kalan son güçlerini ortaya koyma adına her şeyi yaptılar. Hücum organizasyonlarını daha iyi yapan KPMG seti önde götüren taraftı. Kübra'nın çapraza gönderdiği smaçla Anadolu Sigorta farkı bire indirdi ve ardından ivmesini sürdürerek teknik molaya 12-10 önde girdi. Moladan KPMG 3-0'la geri dönse de Yeşim'in file dibindeki smacı bloğa takıldı ve skora yeniden denge geldi. KPMG hücumda etkisini arttırarak farkı 4'e çıkatınca Anadolu Sigorta antrenörü Cenk Tönel mola istedi. Moladan oyuna sert bir geçiş yapan Anadolu Sigorta farkı eriterek öne geçmeyi başardı. Setin son anları inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. Yeşim'in smacıyla sete 23-23 eşitlik geldi. Yeşim hemen ardından blokta başarılı olunca KPMG öne geçmeyi başardı. Ortadan harika bir hücumla yine Yeşim sahneye çıktı ve maçın son dakikalarına damga vurarak seti takımına getirdi (23-25).  

Tie Break setine karşılıklı sayılarla başlandı. Yarı finali çok isteyen iki ekibin de motivasyonu ve sinerjisi son sette tavan yapınca salondaki coşku da iyice arttı. Kaptan Yeşim bıraktığı yerden devam etti. Arka arkaya doğru oyunlarla farkı 3'e çıkaran KPMG rakibine mola aldırdı. Anadolu Sigorta, Yeşim'in ortadan smaçlarına bir türlü çözüm bulamayınca fark 5'e kadar çıktı. Fark yeniden 2'ye inmişti ki sahneye bu kez Münteha çıktı. Paralel bıraktığı smacı ve ardından kullandığı serviste de takımına sayı kazandırması KPMG adına yarı finalin kapısını araladı. Skor 11-13 iken Perin file dibinde plaseyi müthiş bıraktı. Pelin'in servisleri farkı 1'e indirdi. Son topta hata yapmayan KPMG yarı finale adını yazdıran takım oldu (13-15). 

İstatistik Raporu

 

2 - 3
1. Set
7
Teknik Mola
12
13
Set Skoru
25
20 dakika
2. Set
12
Teknik Mola
7
25
Set Skoru
18
22 dakika
3. Set
12
Teknik Mola
5
25
Set Skoru
16
19 dakika
4. Set
12
Teknik Mola
10
23
Set Skoru
25
27 dakika
5. Set
4
Saha Değişimi
8
13
Set Skoru
15
14 dakika
1 saat 42 dakika

Diğer Fotoğraflar