Konferans Finalleri

Konferans Finalleri
06.01.2010

Konferans finallerinin en tecrübeli takımlarından Global Bilgi, bu heyecanı ilk defa yaşayan Aktif Grup karşısında tecrübesini konuşturdu.

Serdar Sayhan'ın 9 sayısı ve asistleri Global Bilgi'ye galibiyeti getirirken Aktif Grup'un skorerleri bu maçta suskun kaldılar. Sadece 4 sayı bulabilen Ender Ekim'in basketleri Aktif Grup'a yetmedi. 20-6 kazanan Global Bilgi 4. kez lig finaline yükseldi.

Çok zorlu rakipleri devirerek konferans finalinde geçen senenin üçüncülük mücadelesinin rövanşına çıkan DHL ve Nobel İlaç son yarım saniyeye kadar kazananın belli olmadığı bir maç izlettirdiler. 2008'de bronz madalya mücadelesinde 1 sayı ile kaybeden Nobel İlaç bu sefer aynı farkla kazanan taraf oldu. Hüseyin Gönden 8 sayı ile takımını sırtlarken, Nobel İlaç'ta Veli Yıldırım attığı 9 sayı ile bir kere daha takımının en skoreri oldu. 0,5 saniye kala 15-15 berabere devam eden maçta 2 serbest atış kazanan Suat Odacılar ilk atışında basketi bulunca ikinci atışını çembere çarptırarak sürenin işlemesini sağladı. 0,5 saniye DHL'e bir şut şansı tanımayınca Nobel İlaç ikinci kez finale çıkarken DHL 4. kez bronz madalya maçını beklemeye başladı.

Foto galeri için lütfen tıklayınız...