Kazanılan En Güzel Şey “Spor Dostluğudur.”

Kazanılan En Güzel Şey “Spor Dostluğudur.”
27.05.2011

Lotto Şirketler Futbol Ligi’nde çeyrek final tarihi yaklaşırken takımlardaki heyecan giderek artıyor. Yirmi takım içinden sıyrılan sekiz başarılı ekip son dörde kalmak için bu hafta sonu ter dökecek. Artık takımlar son antrenmanlarını, son hazırlıklarını yapıyor. Bizlerde bu heyecana daha yakından ortak olmak için takımlara, şu ana kadar yaşanan süreci, takım içerisindeki atmosferi sorduk. Samimi yanıtlarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz. İşte duygular;

Rasim Serin – Yönetici (Genpa)
Şirketler Ligi'ne bu yıl dördüncü kez katılıyoruz ve her zamanki gibi hedefimiz ilk olarak sakatlıktan uzak, dostça, zevkli bir sezon geçirmek ve sonunda inşallah kupayı kaldırmak.

Bizim serüvenimiz her sene çok keyifli, keyifli olduğu kadar da yorucu geçiyor (sağ olsun hocamız). Antrenmanlarımız o kadar hırslı ki zaman zaman sertlikten dolayı tartışmalar yaşanabiliyor. Tabi ki antrenman sonu yine herkes arkadaş, kardeş. Bir de antrenman sonraları dürüm ziyafetleri bizlere ilaç gibi geliyor J.

 

Heyecanımız en üst seviyede ve en önemlisi arkadaşlığımız çok iyi. Genel Müdürümüz Sayın Fahri Tugay da desteklerini hiç esirgemiyor. Genpa ailesi olarak bu yıl şampiyonluğa inandık ve şampiyon olmak istiyoruz.

 

Turnuvaya katılan tüm sporcu arkadaşlarıma ve yöneticilere efsane futbolcu rahmetli Metin Oktay'ın bir sözüyle seslenmek istiyoruz :  

Bir spor müsabakasında kazanılan en güzel şey "spor dostluğudur."

Tüm finalist takımlara sakatlığın olmadığı, heyecan dolu müsabakalar diliyoruz.

 

İsmail Atakan Özgüney– Yönetici (Anadolubank)
Lotto Şirketler Futbol Ligi organizasyonunun parçası oluşumuzun üzerinden geçen dört sene, katıldığımız beşinci turnuva… Zamanın nasıl da çabuk geçtiğinin ispatı gibi. Her sene katlanan heyecan, edinilen tecrübeler, çıkarılan dersler… Yıl 2011… Ocak ayında başlayan heyecanın bugüne yansıması; Bir kez daha çeyrek final...

 

Hafta başında başlayan heyecan, e-mail trafiği. Çarşamba günü netleşen maç günü programı, yemek, toplantı…

Maçtan önce tam kadro olarak Genel Müdürlükte toplanmak. Maç günü toplantısı ve ardından Bayrampaşa'ya gidiş… Son hazırlıklar ve nihayetinde hafta boyu iple çekilen anın gelişi: MAÇ… Sonrasında sevinç, üzüntü, yorgunluk, keyif… Sosyal medyaya taşınan yansımalar, yorumlar, tartışmalar…

Özetle, Anadolubank Futbol Takımı, yöneticileri, çalışanları için bir yılın yarısı demek bu organizasyon. Yarışmak demek, paylaşmak demek, keyif demek…  Nice yıllara…


Selim Elban – Oyuncu (PwC)
İş hayatında yoğun bir tempoda çalışan takım oyuncularımızın kar kış demeden büyük bir özveriyle geçirdikleri hazırlık dönemi boyunca turnuva zamanını iple çekiyorduk ve "Zamanı Geldi!" başlıklı mesajlar atarak birbirimizi motive etmeye çalışıyorduk.

Emeklerimizin karşılığını almak için tüm takım oyuncuları yeri geldiğinde işlerinden ve özel hayatlarından fedakârlık yaparak sahada takım olma adına gerekenleri yapmaya çalışıyordu. Başarılı geçen hazırlık döneminin ardından kuralar çekildiğinde zorlu bir gruba düştüğümüzün farkındaydık ancak gruptan çıkmamız halinde işlerin daha kolay ilerleyeceğini düşünüyorduk ve takımımız adına bir ilki gerçekleştirdik. "Futbola değer" sloganı ile çıktığımız bu yolculukta bizim için en büyük değer olan "Fair Play" ruhunu takım olarak sahaya yansıtmış olmaktan oldukça gururluyuz ve en büyük arzumuz olan şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

 

Çeyrek finale yükselen tüm takımları tebrik ediyoruz.

 

Kadir Koyuncu – Yönetici (Allianz)
"Bu kez" diye başladı bu yıl Şirketler Ligi serüvenimiz. Bu kez önce kendimiz sonra şirketimiz adına bir şeyler yapmayı o kadar çok istemiştik ki, zorlu maçlar sonunda çeyrek finale geleceğimizi hissediyorduk. Üç ay öncesinde başlayan antrenmanlardaki söylemlerimizde de ilk hedef en az çeyrek final diyorduk.  Şimdi neden 'final değil' diyoruz birbirimize.

 

Şirketler Ligi'ndeki ilk hedefimizi yerine getirdikten sonra şimdi asıl ve gerçek olan hedefe, finale koşuyor, finali istiyoruz Allianz olarak. Bu arzumuzun gerçekleşmesi için elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmak istiyoruz.

 

Yalçın Akova – Takım Kaptanı (Mustafa Nevzat İlaç)
Biz bu güzel organizasyonun içerisinde olmaktan ve Mustafa Nevzat İlaç'ı temsil etmekten çok mutlu ve gururluyuz... Şirket içerisindeki yoğun iş temposuna rağmen tüm arkadaşlarımız büyük fedakarlıklarla antrenmanlara ve maçlara gelmektedir.

Bizim başarımızın küçük bir sırrı arkadaşlarımızın arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi olması ve şirketimizdeki aile ortamını sahaya yansıtmamız. Bize güvenen insanların vermiş olduğu manevi destek bizi biraz daha hırslandırıyor ve hedef büyüttürüyor,  bu turnuvada çoğu takıma göre daha yeniyiz ama hedeflerimiz büyük. Takımdaki bütün arkadaşlarımızla finale inandık ve kilitlendik.

Geçen sene çok yaklaşmıştık, bu sene  neden olmasın...

Fahri Bahadır – Oyuncu (Türkiye Finans Katılım Belgesi)
Türkiye Finans Katılım Bankası olarak ligde beşinci sezonumuz. Değerli büyüklerimiz Sn. Abdüllatif Özkaynak, Sn. İkram Göktaş ve Sn. Ali Güney'in verdiği büyük destek sayesinde ligde mücadele ediyoruz.

Şirketler Ligi'nde çok değerli dostluklar kurduk. Her sezon yeni bir heyecan yaşıyoruz, o kadar ki sezon bitiğinde elensek dahi bir sezon sonraki sezonu iple çeker olduk. Organizasyon kalitesi her geçen sezon üzerine koyarak artıyor. Kalite artınca bu kaliteye ayak uydurmak için takım olarak var olan gücümüzü artırmak adına çok daha fazla çalışmak durumunda kalıyoruz. Şirketler Ligi'ni organize eden ekibe duyduğumuz güvenle emeğimizi boşa çıkarmamak için aylar öncesinden bir araya gelip çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu süre bize kurum içi arkadaşlık, dostluklarımızı pekiştirme fırsatı veriyor.

Epey sıkıntı çekiyoruz epey yollar kat ediyoruz. Ailemizden, zamanımızdan feragat ediyoruz ama  bu feragat boşa gitmiyor. Sonunda değdi diyebiliyoruz ki bu çok önemli. Şirketler futbol ligine önem veriyor, organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyor, çeyrek finale yükselme başarısı gösteren takımları tebrik ediyoruz.

Emre Küçükali – Takım Kaptanı (Borusan Otomotiv)

Beş senedir olduğu gibi bu sene de tekrar turnuvaya katıldık. Bu defa amacımız şimdiye kadar yakalayamadığımız başarıyı yakalamaktı.

 

Turnuva başlarken kuralar çekildiğinde bu gruptan çıkabileceğimizi biliyor ve buna inanıyorduk. Art arda alınan üç galibiyet bizi mutlu etmişti. Ardından mağlup olduğumuz Anadolubank maçı hepimizi üzdü. Fakat bu mağlubiyet takımın iyice toparlanmasını sağlayarak takım içindeki dayanışmayı tetikledi.

 

Garanti Bankası maçından önce bir tedirginliğimiz vardı. Takım ligin son şampiyonuydu ve takımımız için çok önemli olan bir arkadaşımız sakattı. Sakat oyuncumuzu ünlü doktorlara, masörlere götürerek iyileşmesini sağladık. Takım arkadaşımızın bu maçta oynayabileceğini duyunca, takım içinde yaşanan sevinç dalgası zaten bu maçı alacağımızın habercisiydi.

 

Buraya kadar ki başarı sadece takım olabilmenin başarısıydı. Takım içerisinde arkadaşlık çok önemli ve biz bir aile gibiyiz. Öyle bir takım olduk ki profesyonel top oynamış arkadaşımıza bile 'Top oynama hevesim tekrar geldi.' dedirttik.

 

Şimdi tek amacımız "Borusan Otomotiv" adını finale yazdırmak.

 

 

* Bizlerde Lotto Şirketler Futbol Ligi olarak tüm ekiplere sakatlıklardan uzak, keyifli centilmence bir oyun diliyor, tüm takımları gösterdikleri performansdan dolayı tebrik ediyoruz.