Kaptan Dümene Geçti...

Kaptan Dümene Geçti...
18.04.2016

Yarı final hesapları yapan iki güçlü ekibin mücadelesinde Koton karşısında son penaltıyı kullanan kaptan Ertürk atışı gole çevirince Arkas Marport yarı final e adını yazdıran taraf oldu.

Ligin Tecrübeli ekiplerinden Arkas Marport İkinci sezonunda oldukça başarılı maçlar çıkaran Koton karşısında penaltılara giden mücadelede kazanmayı başardı. Futbol kalitesi bakımından enfes bir mücadele sergileyen iki takımda gol bulabilmek için büyük bir mücadele sergilediler. İlk yarıda Arkas Marport etkili ataklarla Koton kalesine gitmesine rağmen gol atamadı.
 
İkinci yarıda ise özellikle son on dakika etkili pozisyonlarla Marport kalesini gol için zorlayan Koton'da gol atamayınca karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca yarı finalisti belirlemek penaltılara kaldı. Penaltılarda karşılıklı kullanılan ilk üç atış filelerle buluştu. dördüncü penaltılarda Erkan Kurtul Marport adına dördüncü golü atarken Koton'da Mehmetcan Çetinkaya'nın vuruşu sağ direkten geri gelince skor 4-3 oldu. Son penaltı için topun başına gelen Emre Erkoç topu üstten auta attı. Kotondan Onur Demirel'in vuruşu gol olunca normal penaltılarda skor 4-4 oldu.
 
Seri penaltıların ilk vuruşunda Koton adına Hasan Kar topun başına geçti. Hasan'ın vuruşunu kaleci Barış Nadi Emir kurtarmayı başardı. Maçın kaderini ve yarı finalisti belirleyecek penaltı için Arkas Marport'un tecrübeli ismi kaptan Ertürk Çalık topun başına geçti. Kalecinin sağına vurduğu topa Koray'ın uzanarak çıkarma çabası yeterli olamadı ve maçın galibi Arkas Marport oldu (5-4). İkinci sezonunda oldukça başarılı ve keyifli maçlar çıkaran Koton lige veda ederken Arkas Marport yarı fnalde son şampiyon Garanti Bankası ile eşleşti.
 

 

5 4
70'
Devre: 0-0
  25'   Eyüp Pişirici
  26'   Okan Arslanel - Erbay Yılmaz
  35'  Gökhan Alkan
  39'  Erbay Yılmaz 
Sefa Çırakoğlu - Ertürk Çalık   41'  
  48'   Erbay Yılmaz - Ömer Aydın
Beyhan Dağlı   53'  
Ali Mustafa Duyar   60+  
Sezer Ateş - Yasin Kılıçlı  70' Mustafa Ekmekçi - Metin Torun
Penaltılar - Penaltılar
Yusuf Onocak     Gökhan Alhan
 Yasin Kılıçlı     Mustafa Ekmekçi
.C. Burak Konak     Erman Erdem 

Erkan Kurtul 

Emre Erkoç X

Ertürk Çalık 

   X Mehmetcan Çetinkaya

 Onur Demirel

X Hasan Kar

 

Diğer Fotoğraflar