Kadınlar Basketbol Ligi Grup Lideri Eczacıbaşı

Kadınlar Basketbol Ligi Grup Lideri Eczacıbaşı
09.10.2017

Hardline 3x3 Şirketler Kadınlar Basketbol Ligi K grubunda Eczacıbaşı gruptaki tüm maçlarını kazanarak grup birincisi oldu. Grupta ikincili Borusan, üçüncülüğü QNB Finansbank elde ederken gruptan çıkan son takım Sandoz oldu.

8 Ekim Pazar günü oynanan maçlar sonunda Eczacıbaşı harika maçlar çıkararak grupta lider oldu. İlk maçında Borusan ile karşılaşan Eczacıbaşı sahadan 15-14 ayrılmasını bildi. İkinci maçında QNB Finansbank'ı 16-2, üçüncü maçında da Sandoz'u 7-4 yenmeyi başardı. Eczacıbaşı adına Aslı Dalga (15) ve Tuğçe Yalçın Ertan (12) sayılık katkı sağladılar.

Gruplarda sadece Eczacıbaşı'na bir sayılık farkla mağlup olan Borusan diğer tüm maçlarını kazanarak grupta ikinci oldu. İlk maçındaki mağlubiyetin ardından ikinci maçında Mercedes-Benz Türk'ü 13-8, üçüncü maçında ise QNB Finansbank'ı 12-2 yenen Borusan gruptaki son maçında Sandoz ile karşılaştı. Müthiş çekişmeli geçen maçı 11-9 kazanan Borusan'da Özge Andırangil bulduğu 32 sayı ile grupların en skorer ismi oldu

Son şampiyon QNB Finansbank Eczacıbaşı ve Borusan'a kaybetse de diğer iki maçında aldığı iki galibiyetle üçüncü olarak yarı finale yükseldi. Sandoz karşısında 7-6 ve Mercedes-Benz Türk karşısında 13-8 sahadan galip ayrılsan QNB Finansbank'ta Dila Çalışkan takımı adına gruplarda tam 17 sayı üretti.

Grupta yarı finale kalan son takımın belli olduğu maçta Sandoz ile Mercedes-Benz Türk karşı karşıya geldiler. Maçı başından sonuna kadar üstün götürmeyi başaran Sandoz sahadan 12-1 galip ayrılarak bir üst tura yükselmeyi başardı. Sandoz'da Beste Tekel gruplarda bulduğu 21 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Mercedes-Benz Türk ilk kez katıldığı ligde iyi oyunlar oynasa da istediği galibiyeti bir türlü elde edemeyerek turnuvaya erken veda etmek zorunda kaldı.

Diğer Fotoğraflar