İnfomag’den Süper Başlangıç

İnfomag’den Süper Başlangıç
16.10.2011

K Grubu sonuçları ve puan durumu

Grubun en tecrübeli takımı Anadolubank ilk maçında İnfomag karşısında istediği sonucu alamadı. Maçın normal süresinin tamamlanmasına 2 saniye kala Şehmuz Aslan'ın harika üçlük atışı çemberden geçince maç uzatmaya gitti. Maçta attığı 6 sayının tamamını uzatma periyoduna sığdıran Emin Görgün'ün performansına beş fauller nedeniyle iki kişi kalan Anadolubank eklenince maç sonu gülen taraf İnfomag oldu. İnfomag'in başarılı oyuncusu Bertuğ Yasavullar 10 sayı ile maçın en çok sayı yapan oyuncusu oldu. Anadolubank'tan Şehmuz Aslan'ın 7 sayılık oyunu galibiyete yetmedi.

Tyco Electronics-Bosch maçının ilk beş dakikası çekişmeli geçti. Her iki takım da skor üstünlüğü kuramazken, ilerleyen dakikalarda Bosch, Tuncay Karamahmutoğlu ile oyuna ağırlığını koydu. 16 sayı ile maça damgasını vuran Karamahmutoğlu takımının maçı 27-15 kazanmasında baş rolü oynadı. Tyco Electronics'ten Ozan Duran'ın 10 sayısı takımına maçı getiremedi.

Bosch karşısında oldukça zorlanan Anadolubank Serkan Bulut'la bulduğu 7 sayı ile maça tutunmaya çalıştı. Tuncay Karamahmutoğlu (17 sayı) ve Sıtkı Orhan (10 sayı) çift haneli sayılara ulaşarak bu zor ve önemli maçı takımları lehine çevirmeyi başardılar. 30-15 kazanan Bosch gruptan çıkmayı garantiledi.

İnfamog takımının daha önce ligde yer almış tek oyuncusu Emrah Yörük'ün 9 sayılık performansı ile Tyco Electronics karşısında sonuca giden İnfomag'de tüm oyuncular bu maçta sayı bulmayı başardı. Ozan Duran'ın 5 sayısı Tyco Electronics'i galibiyete götüremedi. 19-7'lik galibiyet Bosch'u playoff'a taşıdı.

Anadolubank-Tyco Electronics maçında Şehmuz Aslan bir kez daha ön plana çıkan oyuncu oldu. 8 sayı ile maçın en skorer ismi olan Aslan'a Tyco Electronics'ten sadece Ozan Duran'ın 4 sayısı ile karşılık geldi. 17-4 kazanan Anadolubank adını playoff'a yazdırdı.

Günün en uzun maçlarından biri Bosch ve İnfomag arasında oynandı. Baştan sona çekişme içinde geçen karşılaşmanın yıldızı Bertuğ Yasavullar oldu. Yasavullar hem attığı 9 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Hem de son saniyelerdeki en ateşli toplardan bulduğu üç sayı ile takımını galibiyete taşıdı. Emir Dervişbey ve Sıtkı Orhan'la 7'şer sayı bulan Bosch tüm çabasına ve iyi oyununa rağmen galibiyete bir basket uzakta kaldı. 19-17 kazanan İnfomag grubu lider olarak tamamladı.

A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Anadolubank 16 : 25 İnfomag
Tyco 15 : 27 Bosch
         
Anadolubank 15 : 30 Bosch
İnfomag 19 : 7 Tyco
         
Anadolubank 17 : 4 Tyco
Bosch 17 : 19 İnfomag
         
K GRUBU O G M A Y P İ. Av
İnfomag 3 3 0 63 40 6 -
Bosch 3 2 1 74 49 5 -
Anadolubank 3 1 2 48 59 4 -
Tyco 3 0 3 26 63 3 -

Videolar