İmteks Tutulmuyor

İmteks Tutulmuyor
15.10.2011

D Grubu sonuçları ve puan durumu

Lig tarihinin en skorer 6. oyuncusu Gürcan Karapınar trafiğe takılınca Mars Logistics karşısında maçı kopartamayan İmteks'te hook shoot uzmanı Ecdat Naak attığı 11 sayı ile takımını sırtladı. Mars Logistics'te ise Oğuz Büte'nin 6 sayısı takımını maça ortak etmişti. Skora yeteri kadar katkı yapamasalar da Gürcan Karapınar ve Mehmet Özbay'ın takıma katılışıyla İmteks skor üstünlüğünü elde etmeyi başardı ve sahadan 16-10 galip ayrıldı.

Bu yıl turnuvaya en çok sporcu gönderen şirket olan Akbank'ın 3. takımı turnuvaya Bayer Topkapı galibiyeti ile başladı. Bayer Topkapı'da tüm oyuncular birer basket atarak ilginç bir istatistiğe imza attılar. Akbank ise Mert Özdal'la 9, Tanberk Güleser ve Sertan Sezgin ile de 8'er sayı bularak başarılı bir maç çıkardı. Bitiş düdüğü ile sevinen taraf Akbank oldu (25-13).

Grup birincisini belirlemesi muhtemel maçta İmteks, Akbank karşısında tecrübesini konuşturdu. Bu maçta Mehmet Özbay 12 sayı ile yıldızlaştı ve takımını galibiyete taşıdı. Akbank ise sadece Mert Özdal'ın 8 sayısı ile rakibine karşılık verebilince maç 19-8 İmteks galibiyetiyle sona erdi.

Bayer Topkapı kendisi için turnuvaya veda ile sonuçlanabilecek maçta Mars Logistics karşısına çıktı. Muzaffer Tüfeksever, Mars Logistics potasına bıraktığı 13 sayı ile maçın yıldızı oldu. Mars Logistics'in en skorer oyuncusu ise 9 sayı ile Tuğkan Bahar oldu. Maçın son 10 saniyesine 2 sayılık Mars Logistics üstünlüğü ile girildi. kalan kısa sürede önce Okay Varkal sonra da Murat Sezgin'in kullandığı şutlarda isabet sağlayamayan Bayer Topkapı maçı uzatmaya taşıyamadı. 19-17'lik skor Mars Logisitcs'i playoff'a taşıdı.

İmteks ve Bayer Topkapı gruplarındaki son maçlarında izleyenlere çekişmeli bir maç yaşattı. Ecdat Naak 13 sayı ile bir kere daha maçın yıldızı olurken Bayer Topkapı'da Muzaffer Tüfeksever'in 11 sayısı galibiyete yetmedi. Son saniyelerde rakibine aradığı üç sayılık atış fırsatını vermeyen İmteks maçı 29-26 kazandı.

Grup ikincisini belirleyecek maçta Akbank-3 ve Mars Logistics takımları sahaya çıktı. Her iki ekibin de istekli oyunu maçı bir kere daha el yakan sıcaklıktaki son toplara bıraktı. Akbank adına 7 sayı ile maçı tamamlayan Mert Özdal maçta en çok sayı atan isim oldu. Mars Logistics'te ise bu görevi bir kere daha Oğuz Büte üstlendi fakat Büte'nin 6 sayısı galibiyete yetmedi.15-12'lik maç sonu skoru Akbank'ı grup ikincisi olarak playoff'a taşıdı.

A TAKIMI SKOR B TAKIMI
İmteks 16 : 10 Mars Logistics
Bayer Topkapı 13 : 25 Akbank-3
         
İmteks 19 : 8 Akbank-3
Mars Logistics 19 : 17 Bayer Topkapı
         
İmteks 29 : 26 Bayer Topkapı
Akbank-3 15 : 12 Mars Logistics
         
D GRUBU O G M A Y P İ. Av
İmteks 3 3 0 64 44 6 -
Akbank-3 3 2 1 48 44 5 -
Mars Logistics 3 1 2 41 48 4 -
Bayer Topkapı 3 0 3 56 73 3 -

Videolar