İlk Süper Kupanın Sahibi "ARÇELİK"

İlk Süper Kupanın Sahibi "ARÇELİK"
23.02.2015

Lotto Şirketler Süper Kupa nın ilk sahibi, normal süresi 1-1 sona eren müthiş maçta güçlü rakibi Arkas Marport u penaltı atışları sonunda 5-3 mağlup eden ARÇELİK oldu.

2014 Lotto Şirketler Futbol Ligi şampiyonluğuyla, Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonunu bir araya getiren maçta Arçelik ile Arkas Marport karşı karşıya geldi. Uzun bir aradan sonra yeniden sahalara dönen Ebubekir Türk'ün Arçelik'te kaptan olarak sahaya çıktığı maçta, Arkas Marport'ta da kaleci Volkan Özgen 3 yıl aradan sonra sahalara dönmenin mutluluğunu yaşadı.


Bu yıl ilk kez uygulan süper kupa mücadelesinde iki takımında ortaya koyduğu performans görülmeye değerdi. Son derece centilmence geçen maçta ilk yarı 0-0'lık sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda da son derece çetince bir bir mücadelenin yaşandığı maçta 43.dakikadaki Arçelik atağında sağ kanattan gelen ceza sahasına ortada rakip defans oyuncusu dokundu topu kendi kalesine gönderdi (1-0). Bu golden sonra karşılaşmanın 58. dakikasında kazınılan endirekt serbest vuruşta Yusuf Onocak topu filelerle buluşturdu (1-1). Bu muhteşem maç 1-1'lik beraberlikle sonuçlanırken, kupa penaltı atışları sonunda 5-3'lük sonuçla Arçelik'in oldu.

Maçtan Dakikalar
5' (Arçelik) Ebubekir Türk aldığı pası sağ ayağıyla kaldırıp solla vurdu. Kaleci kurtardı.
17' (Arçelik) Kadir Küçük ceza alanı önünde düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşta Arçelik takımı oyuncuları yararlanamadı.
19' (Arçelik) Sağdan gelişen atakta Orhan Ken sert vurdu top az farkla dışarı çıktı.
24'(Arçelik) Ebubekir Türk çıktı,  Gökhan Döver  oyuna dahil oldu.
25' (Arkas Marport) Erdi Aras'ın şutuyla top defansa çarpıp kornere çıktı.
26' (Arçelik) Soldan gelen ortaya Soner Göksay kafayı vurdu top az farkla auta çıktı.
27' (Arçelik) Ceza sahası dışına çıkan topa Birol Garip vurdu kaleci Volkan Özgen kurtardı.
28' (Arkas Marport) Celil Yemiş şutunda top az farklı auta çıktı.
33' (Arkas Marport) Yusuf Onacak'ın yerden  şutunda top auta gitti.
35' (Arkas Marport) Celil Yemiş  yerini Serkan Koç'a bıraktı.
39' (Arkas Marport) Ertürk Çalık'ın ceza alanına pasında Emre Erkoç'un vuruşunu yaptı top auta çıktı.
39' (Arçelik) Oyuncu değişikliğinde Tugay Tiktaş çıktı yerine Fatih Topçu girdi.
43' (Arçelik) Ramazan Çayıroglu'nun sağdan ceza alanının ortasına Arkas Marport oyuncusu Serkan Koç kendi kalesine gol attı (1-0).
45' (Arkas Marport) Soldan gelişen atakta Emre Erkoç kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Selahattin Uludaş kurtardı.
58' (Arkas Marport) Sağdan Sefa Çırakoğlu'nun şutunu kaleci Selahattin  kurtardı.
59' (Arkas Marport) Endirekt serbest atış kazandı. Ertürk Çalık dokundu Yusuf Onacak topu ağlara gönderdi (1-1).
60' Maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Penaltı atışları sonunda rakibine üstünlük sağlayan Arçelik Süper Kupa'nın ilk sahibi oldu.


Ödül Töreni

Karşılaşmanın ardından kupa, madalya ve plaketlerin taktim edileceği ödül törenine geçildi. İlk olarak müsabakanın hakemi Serkan Karaca plaketini aldı. Maçın en değerli oyuncusu plaketini almaya hak kazanan Arçelik takımı kalecisi Selahattin Uludaş'a ödülünü Arkas Marport kalecisi Volkan Özgen takdim etti.

Sıra kupa ve madalyaların taktim edilmesine gelmişti. İlk olarak Arkas Marport'a gümüş madalyalarını Arçelik takımı oyuncuları takdim ederken, şampiyon Arçelik takımına da altın madalyalarını Arkas Marport takımı oyuncuları verdi. Arçelik takımında 2015'in ilk kupası süper kupa kaptan Ebubekir Türk'e Arkas Marport İnsan Kaynakları Müdürü Ertürk Çalık tarafından verildi. Kupanın elde yükselmesiyle büyük bir coşku yaşayan oyuncuların mutlulukları görülmeye değerdi.

Lotto Şirketler Süper kupa karşılaşmasında mücadele eden iki güzide ekibimize de teşekkürlerimizi sunarız.

Diğer Fotoğraflar