İlk Finalist Arkas Marport

İlk Finalist Arkas Marport
14.12.2012

Yarı finalin ilk maçında Arkas Marport ile Aktifbank karşı karşıya geldi. Geçen yılın şampiyonu Aktifbank engelini de kayıpsız geçip adını finale yazdıran takım oldu.

Lotto Şirketler Futsal Ligi 2012 sezonunun son günü maçları oynanırken İstanbul soğuk bir gün yaşıyordu. Ligimize ev sahipliği yapan Fatih Spor Kompleksi tribünleri ise insanın içini ısıtan cinstendi.  

Günün ilk maçı geçtiğimiz yılın şampiyonu Arkas Marport ve bu yıl ligimizde ilk kez yer alan Aktif Bank'ı karşı karşıya getirdi. Karşılaşma beklendiği gibi Arkas Marport'un baskısıyla başladı. Rakip kalede baskısını iyice arttıran Arkas Marport maçın 5. Dakikasında kalesinde ilk tehlikeli atağı gördü. Güzel bir dripling sonrası kaleciyle baş başa kalan Suat Bakkal'ın vuruşu az farkla auta gitti.

Dakikalar akıp gitti ama Arkas Marport oyundaki baskısını ve kontrolünü asla yitirmedi, Aktif Bank ise takım savunmasının mükemmel bir örneğini sergiliyordu. Özellikle kaleci Erkan Öztürkoğlu'nun performansı göz kamaştırıyordu. İlk yarının bitimine sadece 39 saniye kala sağ kanattan bindiren Beyhan Dağlı'nın al da at dercesine pasına sol ayağının içiyle net bir vuruş yapan Erkan Kurtul takımı Arkas Marport'u 0-1 üstünlüğe taşıdı.

 Karşılaşmanın ikinci yarısında da ilk yarının benzeri bir oyun vardı sahada. Arkas Marport bol pas yapıyor, Aktif Bank ise iyi defans yapıp hızlı hücumlarla gol arıyordu. Bu ataklardan birinde ceza sahası içinde topla buluşan kaptan Seyhan Güler güzel bir kontrol sonrası sol ayağıyla yaptığı vuruşla skoru 0-2'ye taşıdı (Dakika 22).

Bu golden sonra iki takımın da çabaları skoru değiştirmeye yetmeyince karşılaşma Arkas Marport'un 0-2'lik üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Aktif Bank 3. Maçını oynamaya hak kazanırken, Arkas Marport finaldeki rakibini beklemeye koyuldu.

 

 

Diğer Fotoğraflar