I Grubu’nda Sıralamayı Averajlar Belirledi

I Grubu’nda Sıralamayı Averajlar Belirledi
14.10.2018

Hardline 3x3 Basketbol Ligi’nin 2018 sezonunda grup etabının en büyük çekişmlerinden biri I Grubu’nda yaşandı. 3 takımın aynı galibiyet sayısı ile tamamladığı etapta takımlar averaj farkıyla sıralandı.

13 Ekim Cumartesi günü Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde I Grubu'nda Mey | Diageo - 1, GSK - 1, Medtronic - 2 ve Otis ekipleri kozlarını paylaştı.

Daha grubun ilk maçlarından mücadele düzeyinin yüksekliği ile heyecanın son maçların son saniyesine kadar süreceği belli oldu. Düşük skorlu, savunmaların ön plana çıktığı ilk maçlar sonunda Mey | Diageo - 1, Otis'i 13-6, Medtronic - 2 ise GSK - 1'i 14-9 ile çekmeyi başardı.

2. maçlarda da savunma dozajları yine çok yüksekti. Medtronic - 2, bu kez Otis'i devirdi ve 10'a 5'lik skorla 2'de 2 yapmış oldu. GSK - 1 ise Mey | Diageo - 1'i nefes kesen bir mücadelede 14-11 devirerek ilk galibiyetini aldı.

GSK - 1 son maçında yine rahat bir nefes almak için son düdüğü beklemek zorunda kaldı. Muhteşem bir mücadeleye sahne olan Otis, GSK - 1 maçını GSK - 1, 21-18 kazanarak 3 maçta 2. galibiyetini almış oldu. Otis ise 3 maçında da zafere çok yaklaşmasına rağmen turnuvaya galibiyetsiz veda etti. Grubun diğer maçında Mey | Diageo - 1, Medtronic - 2'yi 14-6 devirerek 2. galibiyetini aldı. Medtronic - 2 de böylece mağlubiyetle tanışınca 3 takımın da galibiyet-mağlubiyet sayıları eşitlenmiş oldu.

Üçlü averajın sıralamayı belirlediği grupta çekişmeli maçların takımı Medtronic - 2, 3.lüğe yerleşirken, GSK - 1 ikinci sırada yer aldı. Eş puanlı takımlar arasındaki maçlara bakıldığında en iyi averaja sahip olan Mey | Diageo - 1 grubu lider olarak tamamlamayı başardı.

Mey | Diageo - 1'in liderliğe ulaşmasına Cahit Saral, Harun Akkurt ve Serkan Solmazer'in çift haneli rakamlara ulaşması büyük katkı sağladı. Takımı adına gruplarda bulduğu 17 sayı ile Mert Yazla GSK - 1'in ikinciliğini garanti altına alırken, Medtronic - 2'de Arda Ahretlik'in 20 sayılık performansı göz kamaştırdı.

Diğer Fotoğraflar