H Grubu’nda Decathlon’dan Dört Dörtlük Performans

H Grubu’nda Decathlon’dan Dört Dörtlük Performans
14.10.2018

Hardline 3x3 Şirketler Basketbol Ligi’nin H Grubu’nda mücadele eden turnuvanın iddialı ekiplerinden Decathlon grubu 4’te 4 ile tamamlayarak zirvedeki yerini aldı. 2.lik koltuğu Decathlon dışında kimseye bileği bükülmeyen SOCAR Türkiye’nin olurken BKM 3. sırada yer aldı.

13 Ekim Cumartesi günü Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde Hardline 3x3 Şirketler Basketbol Ligi'nin 5 takımlı gruplarından H Grubu'nda Decathlon, BKM, SOCAR Türkiye, Eczacıbaşı Askaynak ve Alkataş üst tur mücadelesi verdi.

Turnuvanın şampiyonluk adaylarından Decathlon sezona çok hızlı bir giriş yaptı ve Alkataş'ı 37'ye 9'luk skorla devirmeyi başardı. Diğer potoda ise nefes kesen bir karşılaşma vardı. BKM, Eczacıbaşı Askaynak arasındaki farkı sadece 1 üçlük belirledi ve kazanan 13-10 ile BKM oldu.

2. maç seansında SOCAR Türkiye de parkeye çıktı ve 16-10'luk skor ile Eczacıbaşı Askaynak'ı yenmeyi başardı. Decathlon ise bu kez zorlanmasına rağmen BKM'yi 18-12 ile geçmeyi bildi.

Decathlon 3. maçlara girildiğinde de hız kesmedi. SOCAR Türkiye karşısında son düdük geldiğinde skorbordda 18-8'lik Decathlon üstünlüğü yazıyordu. BKM ise Alkataş'ı 23-11 yenerek 2.lik iddiasını sürdürdü.

Decathlon grup etabını, sezonu açtığı skorla tamamladı ve Alkataş'ın ardından Eczacıbaşı Askaynak'ı da 37'ye 9 yenmeyi başardı. SOCAR Türkiye ise Alkataş karşısında son saniyede güldü. 18-17'lik nefes kesen maç SOCAR Türkiye adına 2.lik yolunda dev bir adım oldu.

Son maçlarda artık düğüm çözülecekti. BKM ve SOCAR Türkiye 2.'yi belirlemek için kozlarını paylaştılar. SOCAR Türkiye'nin maçın son bölümünü çok daha etkili oynadığı karşılaşma 19-10 sonuçlandı. Eczacıbaşı Askaynak ise Alkataş'ı 21-13 devirerek galibiyetle tanıştı. Alkataş ilk senesi olmasına rağmen çok iyi oyunlar sergilese de aradığı galibiyeti bir türlü elde edemedi.

4 maçta 100 sayıya ulaşan Decathlon'da Özgür Bekil toplamda tam 50 sayı atarak grup etabının en skorer ismi oldu. Takım arkadaşı Atabey Oktay Aybey'de 4 maç sonunda rakip potalara 35 sayı bırakmayı başardı. SOCAR Türkiye'de de sayı yükü 2 oyuncuya dağıldı. Berkay Beşerler 27 sayıyla takımının en skoreri olurken Cumhur Çanacık bir sayı arkasından onu takip etti. BKM'de Anıl Demirel 23 sayıyla, Eczacıbaşı Askaynak'ta Hüseyin Sadri İçer 22 sayıyla takımının en skoreri olurken, Alkataş'tan Emre Aras belki takımına galibiyet getiremedi ancak 34 sayı ile günün yıldızlaşan isimlerindendi.

Diğer Fotoğraflar