Gruplarda Öne Çıkanlar

Gruplarda Öne Çıkanlar
21.04.2017

Lotto Şirketler Futbol Ligi Oğuz Uğurlu Sezonu’nda grup maçları sona ererken adından sıkça söz ettiren isimlere kısaca göz atalım...

Son Şampiyon TEB’de ileri ucun etkili isimlerinden Ömer Coşkun attığı klas gollerin yanısıra oyun içindeki konsantrasyonuyla da dikkat çekti. Gol yollarında TEB’in en efektif futbolcusu konumundaki Ömer, attığı 11 golle hedefe giden yolda takımına ciddi katkı sağlıyor. Recai Küçüker'in organize ettiği orta saha kurgusuyla birlikte Mehmet Eren Taş, Emre Sezer, Ahmet Sarı gibi isimler ise TEB’in aldığı puanlarda katkısı yüksek oyuncular arasında yer aldılar.  

Milli duygulara selam duran formasıyla yeşil sahaya dizilen DHL’de Erdi Çıkıkçı tekniğini birçok maçta konuşturdu ve takımını sırtlayan oyuncu oldu. Takım halinde sahaya iyi yayılan ve hücumu seven bir görüntü veren DHL’in istatistiklere pozitif etki yapan oyuncularından bazıları ise Ufuk Tandoğan, Musa Atlı, Cemil Coşkun ve Güngör Can

Lotto Şirketler Futbol Ligi’ne ilk kez katılım gösteren DeFacto, A Grubu’nun dişli takımlarından olmayı başardı. Mücadele gücü yüksek bir takım oluşturan DeFacto’da Tayfun Tunç ve Okan Aktepe takımın gol yükünü çeken oyuncular olurken Volkan Günaydın yeteneklerini ispat etti.

A Grubu’nda son hafta çıkma mücadelesi veren iki takımdan Burgan Bank’ta Oğuzhan Tuylu golleri ve asistleriyle ön planda yer alırken Tibet Fidancı’nın başarılı performansı da gözlerden kaçmadı. Takımın gol sevinçlerinde teknik direktör Cemil Yıldız’a koşması hem Burgan Bank hem de sporseverler adına güzel görüntüler oluştururken Cemil Yıldız’ın takım üzerindeki pozitif etkisini de gözler önüne serdi. ERGO’da tecrübesiyle defans hattında özgüven sağlayan Atilla Uzunoğlu,  kademedeki yerinde hamleleriyle alkış aldı. Orta sahanın başarılı ismi Ersin Al ise adından sıkça söz ettirdi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Türkiye İş Bankası’nda Rıfat Şen attığı gollerle izleyenlerin takdirini kazandı. Türkiye İş Bankası’nın yetenekli oyuncusu, sakatlığına rağmen sahada elinden geleni yaparak alkış topladı. Zafer Polat ve Ramazan Kaba da gösterdikleri üstün performanslarla Türkiye İş Bankası’nın sahadaki güvenceleri oldular.

Bu sezon çok daha dirençli bir takımla ligde hedefe ilerleyen QNB Finansbank, defansif açıdan gösterdiği başarılı performansla dikkat çekti. Metin Köprülü geri dörtlüye olgunluk katarken orta saha ve forvette Fatih Keklik, Hasan Dindar, Erman Türk, Eren Kahya ve Levent Kayatürk öne çıkan isimler oldu.

B Grubu’nu 3. Sırada bitiren Allianz’da savunma oyuncusu Cüneyt Erkul geriden oyun kuran yapısıyla dikkat çekerken ön tarafta etkili bir görüntü çizen Hüseyin Selçuk Şener, Şuayip Bayram ve Gökhan Yeni takımın bir üst tura çıkmasında önemli rol oynadı.

Kaptan Basri Şehirli önderliğinde sahaya iyi yayılan Eczacıbaşı Askaynak’ta golcü Çelikay Aydın ve forvet hattına servisleri dikkatlerden kaçmayan Orbay Seçkin yeşil siyahlıların 2. Tur’da en büyük kozları olacak.

Grup maçlarında oynadığı futbolla alkış alan, formasıyla Hollanda Milli Takımı’na nazire yapan ING Bank ise arzuladığı hedefe ulaşamamasına karşın göze hoş gelen hücum organizasyonları ve her maçta gösterdiği istekli yapısıyla profesyonel bir görüntü çizdi. Ali Matyar ve kaptan Yunus Bayram, turuncuların etkili isimleri arasında yer alırken kaleci Ali Asker Yosma yaptığı estetik kurtarışlarla gözlerin pasını sildi.

Çok uzun süredir bileği bükülmeyen Garanti Bankası grupta 4’te 4 yaparken Cevher Yılmaz golleri ve asistleriyle takıma önemli bir katkı sağladı. Adem Tüzer ve Murat Bilgin’in de üçüncü bölgede sonuca giden performansları takdir kazandı. Erdoğan Özcan’ın kalede verdiği güven ise dikkatlerden kaçmadı.

Geçen sezon gruptan 4. Olarak çıkan Odeabank bu sezon üzerine koyarak gelişim gösterdi ve C Grubu’nu 2. Sırada tamamladı. Bu performansa katkı sağlayan isimlerin başında ise Hakan Bal geldi. Attığı şık goller ve yaptığı asistlerle takımını adeta sırtlayan başarılı oyuncu, Odeabank’ın hücumda etkili olmasında büyük rol oynadı. Semih Diker, İlker Sırtkaya ve Zafer Şener gibi isimlerin takıma yaptığı katkılar ise yadsınamaz cinstendi.

Anadolubank sezona etkili başlamasına rağmen gol yollarında şanssız bir görüntü çizdi. Buna rağmen takım savunmasında gösterdiği başarı bir üst tura çıkmasında kilit rol oynadı. Cengiz Yılmaz, Emre Yeniay, Eser Bezgin, Hakan Okandan gibi isimler Anadolubank’ın gruplar aşamasında dikkat çeken oyuncuları oldular.

Lotto Şirketler Futbol Ligi’nde bu sezon ilk kez boy gösteren Daikin, maç oynadıkça lige daha da ısındı. Batuhan Unan’ın saha içindeki liderliğiyle mücadele gücünü yükselten Daikin’de Rıza Şahin, Emre Akdemir, Cemil Güler takımın seviyesini yukarı çeken isimlerden yalnızca birkaçıydı.

Lige ilk kez katılan bir diğer ekip Çağdaş Faktoring, kaliteli isimlere sahip olmasına rağmen ilk sezonun zorluklarını yaşadı. Hikmet Uzun’un tecrübesiyle sahada organizasyonu sağladığı yeşil beyazlılarda Mert Yücesan, Fahrettin Çakmak gibi isimlerin performansları ilgi çekiciydi.

D Grubu’nda kıyasıya liderlik mücadelesini Turkcell kazanırken golcü Burhan Karasu ön plandaydı. Zafer Uysal gol yollarında daha çok asistleriyle takıma katkı sağlarken Burak Dirim’in de yüksek performansı Turkcell’e grup liderliği ortamını hazırladı. Kaleci Murat Kaan Sarı ise rakip forvetlere birçok pozisyonda gol izni vermeyerek takım direncini yüksek seviyelere çekti.

Geçen sezon çeyrek finalde lige veda eden Koton ise bu sezon yine ne kadar iddialı olduğunu oynadığı futbolla ortaya koydu. Takım savunmasındaki başarısıyla kalesini birçok maçta gole kapatan kırmızı siyahlı ekip, genç ve dinamik görüntüsüyle dikkat çekti. Yusuf Akyol, Gökhan Alkan, Mehmet Yağız, Eyyüp Pişirici, Fatih Yanık sahada Koton adına öne çıkanlar olurken kaleci Koray Yücel’in performansı da takıma olumlu yansıdı.

Geçen sezon final oynayan Marport, bu sezona da şampiyonluk hedefi ile girdi. Kadrosunu aşağı yukarı koruyan başarılı ekipte Emre Erkoç, Erkan Kurtul ve Cansın Burak Konak gol yollarında takımı rahatlatan isimler oldu. Ertürk Çalık ise tecrübesiyle takıma özgüven sağlayarak değerli bir oyuncu olduğunu yeniden hatırlattı.

Ligin yeni ekiplerinden PepsiCo her hafta üzerine daha da koydu ve gruptan çıkmayı başardı. Ali Akbaba kaptanlığında kaliteli ayaklarla sonuca gitmeye çalışan başarılı ekip Alican Alnıaçık’ın gole yakın performansıyla istediğini almasını bildi. Kaan Demiryürek’in orta sahadaki organizasyon becerisi ve Gökhan Kahveci’nin savunmadaki hırsı ise gözlerden kaçmadı.

Lotto Şirketler Futbol Ligi Oğuz Uğurlu Sezonu’na centilmenliğiyle damga vuran Ricoh takımı ilk sezonunda istediğini alamamasına rağmen sporun öncelikle bir eğlence aracı olduğunu ve dostlukları pekiştirdiğini tüm izleyenlere bir kez daha hatırlattı. Zafer Kurtyemez  ise Ricoh’da en çok parlayan oyuncu oldu. 

Diğer Fotoğraflar