GlaxoSmithKline Çok Havalı

GlaxoSmithKline Çok Havalı
09.10.2011

B Grubu sonuçları ve puan durumu

Turnuvanın 2010 gümüş madalyalı takımı Abdi İbrahim ilk maçında GlaxoSmithKline karşısında galibiyet için sahaya çıktı. GlaxoSmithKline ise sahada sergilediği etkili oyunla turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istediğini belli ediyordu. İlaç sektörünün iki devinin pota altındaki mücadelesi son saniyeye kadar devam etti. İki takım kaptanı Özlem Sadıç (Abdi İbrahim) ve Sinem Açıkalın (GlaxoSmithKline) 5'er sayı atarak takımlarının skor yükünü sırtlayan isimler oldular. Son dört saniyeye bir sayı ile önde giren taraf GlaxoSmithKline oldu. Sinem Açıkalın'ın kullandığı serbest atışlardan sayı çıkmadı ve savunma ribaundu alan Abdi İbrahim'e maçı kazandıracak basketi bulmak için yeterli zaman kalmadı. Maçı 8-7 kazanan GlaxoSmithKline lige galibiyetle başladı.

Grubun ikinci maçında Akbank ve Remax ABC karşı karşıya geldi. Akbank'tan Ayşe Yeşim Onat'ın 12 sayılık şovu ile sonuca giden Akbank sahadan 16-7 galip ayrıldı. Remax'ın bu maçtaki en skorer ismi Merve Budak oldu.

İlk maçlarını kaybeden iki takımın kozlarını paylaştıkları maçta Abdi İbrahim ve Remax tur şanslarını devam ettirebilmek için sahaya çıktı. Remax'ın tüm sayılarını tek başına atan Merve Budak'ın 10 sayılık performansı takımını galibiyete taşımaya yetmezken Abdi İbrahim'den Aslı Ak ve Özlem Sadıç'ın 6'şar sayısı galibiyet için yeterli skoru sağladı 18-10.

Kadınlarda uzatmaya giden tek maç GlaxoSmithKline ile Akbank arasında oynandı. GlaxoSmithKline'dan Sinem Açıkalın attığı 9 sayı ile maçın en skorer ismi olurken Akbank'tan Özlem Yalçın'ın 6 sayısı maçı uzatmaya taşımaya yetti ama galibiyete yetmedi. Uzatma süresinin bitimine 2 saniye kala Sinem Açıkalın'ın turnikesi galip tarafı ilan etti. 10-8 kazanan GlaxoSmithKline grup liderliğini de garantiledi.

Grup ikincisini belirleyecek maçta Abdi İbrahim ile Akbank karşılaştı. Her iki tarafın da etkili savunma ile rakibine kolay şansı tanımadığı maç sezonun en az basket atılan maçı oldu. Ayşe Yeşim Onat dışında skorer çıkaramayan Akbank'a karşı Özlem Sadıç, Dilek Tok ve Aslı Ak'la sayılar bulan Abdi İbrahim maçı 7-3 kazanarak grup ikinciliğini elde etti.

Grup liderliğini garantilemiş GlaxoSmithKline ile elenmesi kesinleşmiş Remax arasındaki maça 17 sayı atan Sinem Açıkalın damgasını vurdu. Takımını tek başına uçuran Açıkalın lig tarihindeki "bir maçta en çok sayı atan oyuncu" olma şansını da bir sayı ile kaçırdı. Bu unvan halen Pfizer'dan İrem Aydın Kıratlıoğlu'nun elinde bulunuyor. Remax adına 6 sayı bulan Merve Budak'ın çabası bir kere daha galibiyete yetmedi 19-6.

A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Abdi İbrahim 7 : 8 GlaxoSmithKline
Akbank 16 : 7 Remax ABC
         
Abdi İbrahim 18 : 10 Remax ABC
GlaxoSmithKline 10 : 8 Akbank
         
Abdi İbrahim 7 : 3 Akbank
Remax ABC 6 : 19 GlaxoSmithKline
         
B GRUBU O G M A Y P İ. Av
GlaxoSmithKline 3 3 0 37 21 6 -
Abdi İbrahim 3 2 1 32 21 5 -
Akbank 3 1 2 27 24 4 -
Remax ABC 3 0 3 23 53 3 -