Finansbank Final’de

Finansbank Final’de
19.12.2011

Lotto Şirketler Futsal Ligi’nde 17 Aralık Cumartesi oynanan dörtlü final maçlarında günün ikinci yarı final karşılaşması Finansbank ile De-Ga Automotive arasındaydı.

Final yolundaki mücadeleye Finansbank kalede Onur Arda, Metin Köprülü, Ersin Muhacıroğlu, Eraslan Acar ve Ahmet Naci Dizman ilk beşi ile başlarken rakip De-Ga Automotive kalede Uğur Yürişoğlu, Gökay Bozkurt, Uğur Demirbaş, Cüneyt Şahan ve Ufuk Ağdaş beşlisi ile başladı.

Karşılaşmaya De-Ga Automotive'li oyuncuların vuruşuyla başlandı. İki takım da ilk bölümlerde kontrollü bir oyun ortaya koydu. Dakikalar ilerledikçe karşılıklı yapılan ataklar maça heyecan getirdi. De-Ga Automotive organize ataklarını sıklaştırarak maçın 5. dakikasında başarılı savunma oyuncusu Gökay Bozkurt'un vuruşu ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra oyunda tekrar dengeyi kuran Finansbank geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı. İzleyenlerin keyif aldıkları çekişmeli maçta her iki takım oyuncularının da ortaya koyduğu mücadele görülmeye değerdi. İlk yarıda takımlar çok önemli gol pozisyonlarını gole çeviremezken bunda kalecilerin rolü de büyüktü. İlk yarı De-Ga Automotive'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda ilk düdükle birlikte De-Ga Automotive ikinci golü bulup farkı açmak, Finansbank ise beraberlik sayısına ulaşmak için tüm mücadelesini ortaya koyuyorlardı. Ancak aranılan goller geciktikçe heyecan bir o kadar arttı. Artık karşılaşmanın son bölümleri gelmişti maçın 27. dakikasında Finansbank takımından Ersin Muhacıroğlu kendi alanından aldığı topla rakip sahaya ilerledi sağ kanatta Ahmet Dizman ile verkaça girerek tekrar topla buluştu hiç bekletmeden gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu (1-1). Bu golün sevinci sadece 1 dakika sürdü, rakip atakta kendisinde kalan topu De-Ga Automotive kalecisi Uğur eliyle kendi önüne bırakarak sağ kanattan götürdüğü topu ceza alanında bulunan Uğur Demirbaş'a aktardı bu oyuncunun vuruşu durumu De-Ga Automotive lehine 2-1'e getirdi. Bu skordan sonra Futsal'ın fark yaratan kurallarından biri olan 5 faul kuralına takılan takım Finansbank oldu. Rakibinin ilk yaptığı faul'den sonra De-Ga Automotive ikinci penaltı noktası olan 10 metreden penaltı vuruşu kazandı topun başına geçen ikinci golün sahibi Uğur Demirbaş'ın yaptığı vuruşu Finansbank kaleci Onur Arda kurtardı. Maçın 28. dakikasında Finasbank'tan Ahmet Naci Dizman yaptığı faulden sonra ikinci sarı kartını görerek kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Bu faulden sonra De-Ga Automotive bir kez daha 10 metreden penaltı kullanma hakkı elde etti topun başına bu kez ilk golün sahibi Gökay Bozkurt geçti bu oyuncunun yaptığı vuruş direğin dibinden auta gitti. Artık son dakikaya girilmişti De-Ga Automotive de 5 faul hakkını doldurduğu için yaptığı faul atışında Finansbank 10 metreden penaltı vuruşu kazandı topun başına geçen Cem Pehlivan'ın yaptığı sert vuruşta top kalecinin sağından ağlarla buluştu ve artık bitime saniyeler kala skorda yeniden dengeyi kurdu (2-2). Bu golden sonra geride kalan dakikalarda başka gol olmadı ve finalist takımın belirleneceği penaltı vuruşlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Finansbank adına ilk penaltıyı Cem Pehlivan kaçırırken diğer dört penaltısında sırasıyla Metin Köprülü, Eraslan Acar, Cem Teker ve kaleci Onur Arda Topu ağlarla buluşturdu. De-Ga Automotive'de ilk iki penaltı vuruşunda Uğur Demirbaş ve Gökay Bozkurt topu filelere gönderirken, 3. Penaltı vuruşundan Ufuk Ağdaş yararlanamadı. 4. Penaltı vuruşunu kaleci Uğur Yürişoğlu gole çevirirken son penaltı vuruşuşunu başarılı kaptan Eren Cumhur İşgüzar kaçırdı. Penaltı atışları sonunda Finansbank 6-5 üstünlüğü sağlarken adını da finale yazdırmış oldu.