Finallerin Takımı Arkas Marport Yine Finalde

Finallerin Takımı Arkas Marport Yine Finalde
25.04.2016

Son 2 sezonun Lotto Şirketler Halı Saha Ligi şampiyonu ve Lotto Süper Kupa finalisti ile son sezonun Lotto Şirketler Futbol Ligi ve Lotto Süper Kupa şampiyonu Garanti Bankası arasındaki zorlu karşılaşmada ilk finalist penaltılar sonunda Arkas Marport oldu.

İlk finalistini belirleyecek karşılaşmaya Garanti Bankası oldukça etkili başladı. Maçın ilk dakikalarında çok net pozisyonlar bulan Garanti Bankası kaleci Barış Nadi ve direkleri geçemeyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ise oyunda dengeyi yakalayan Arkas Marport savunmada ve hücumda etkili oynamaya başladı. Ancak ikinci yarıda da iki takımda gol atamadı ve normal sürede golsüz sona erdi (0-0). Uzatma dakikalarında da iki takımın gol çabaları yetersiz kalınca 13. sezonun ilk finalisti penaltılar sonuna kaldı.
 

İlk penaltı için Garanti Bankası adına Adem Tüzer topun başına geçti (0-1). Arkas Marport'un ilk penaltısını Yusuf Onacak filelere gönderdi (1-1). Can Özlü'nün vuruşu ile Garanti Bankası skoru 2-1 yaptı. Sefa Çakıroğlu'nun penaltısını Garanti Bankası kalecisi Erdoğan Özcan kurtardı ve avantaj Garanti Bankası'nın oldu. Cevher Yılmaz'ın golü ile skor 3-1 oldu. Arkas Marport'ta Erkan Kurtul skoru 3-2'ye getirdi. Kaptan Bülent Yılmaz'ın golü ile Garanti Bankası 4-2 öne geçti. Arkas Marport'ta Yasin Kılıçlı'nın golü ile skor 4-3 oldu. Son penaltı için Murat Bilgin topun başına geldi. Kalıcı Barış Nadi'nin sapından topu auta atınca Garanti Bankası avantajı değerlendiremedi. Arkas Marport'ta takımın golcü isimlerinden Cansın Burak Konak topun başına geçti ve topu filelerle buluşturunca skor 4-4 oldu ve seri penaltılara geçildi. Seri Penaltılar da Arkas Marport'ta çeyrek final maçında da son penaltıyı gole çevirip turu getiren isim olan Ertürk Çalık topun başına geçti. Kaptan Ertürk soğuk kanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Garanti Bankası adına topun başına geçen Eray Ertürk'ün vuruşunu günün başarılı ekiplerinden kaleci Barış Nadi kurtardı ve 2016 sezonu finaline adını yazdıran ekip oldu. 

 

 

5
(0)
4
(0)
MS
Devre: 0-0
Erkan Kurtul  44'  
Emre Erkoç - Türker Çalık  47'  
Erdi Aras - Yasin Kılıçlı  52'  
Türker Çalık 

Beyhan Dağlı 
58' Önal Kumuz

 Y.Emre Bakırcılar
  63'  Mehmet Arslan - Sercan Ekinci
A.Mustafa Duyar   64'   
  66'  Oğuz Koç
Sezer Ateş - Ertürk Çalık  69'  
Yusuf Onacak  1-1  Adem Tüzer
Sefa Çırakoğlu X 1-2  Can Özlü
Erkan Kurtul  2-3  Cevher Yılmaz
Yasin Kılıçlı  3-4   Bülent Yılmaz
C.Burak Konak  4-4 X Murat Bilgin

Ertürk Çalık 

5-4 X Eray Ertürk

 

Diğer Fotoğraflar