Final Heyecanı

Final Heyecanı
02.02.2017

Fonex Şirketler Voleybol Ligi’nin 2016-2017 sezonunda finalistler belli oldu. 29 Ocak Pazar günü oynanan yarı final maçları sonunda erkeklerde Türkiye İş Bankası ve Arçelik, kadınlar kategorisinde ise Vodafone ve Yapı Kredi Bankası kupayı kaldırmak için mücadele edecek.

4 Şubat Cumartesi günü saat 12:00’de sahneye önce Ford Otosan ile Borusan takımları çıkacak. İki takım sezonu madalyayla kapatmak için karşılaşacak. 

Ardından merakla beklenen final maçı başlayacak. 

Türkiye İş Bankası ile Arçelik son iki sezonda üç kez karşı karşıya geldi. 2014-2015 sezonunda önce grup daha sonra ise üçüncülük maçında mücadele ettiler. İki karşılaşmayı da Türkiye İş Bankası set vermeden kazandı. Geçen sezon ise yarı finalde biraraya geldiler. Arçelik beş set süren mücadeleyi kazanarak final oynadı.

İki takımın yolları bu kez finalde kesişti. Bakalım kupayı kim kaldıracak?

5 Şubat Pazar günü ise sultanların mücadelesine tanık olacağız.

Kadınlar kategorisinin ilk yılında mücadele ederek 2011-2012 sezonunu dördüncü sırada tamamlayan KPMG beş sezon aradan sonra lige tekrar katılıp yine ilk dört takım arasına girmeyi başardı. Bu sezon çıkış yakalayan Türk Telekom ise sezonu madalyayla kapatmak istiyor. Üçüncülük maçı saat 12:00’de başlayacak.

Final için nefesler tutulacak.

Bir tarafta son üç yılda iki şampiyonluk yaşayan ve geçen sezon da gümüş madalya alan Yapı Kredi Bankası var. Rakibi ise çok tanıdık. 2011-2012 sezonunda final oynayıp ikinci olan Vodafone geçtiğimiz sezon Yapı Kredi Bakası ile oynadığı final maçını kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.

Ezeli rekabette iki takım bugüne kadar beş kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların ikisi grup maçlarında, ikisi yarı finalde bir tanesi ise geçen sezon finalde yaşandı. Yapı Kredi Bankası üç kez, Vodafone ise iki kez galip geldi.

İki dostun arasındaki final yine büyük heyecana sahne olacak…

 

Not: Maçları izlemeye gelecek misafirlerimize; temsil edeceği kurumlara yakışır bir şekilde, sadece kendi takımlarını desteklemeye yönelik sözlü davranışlarda bulunmaları gerektiğini hatırlatmanızı önemle rica ediyoruz. Final şölenimize tüm takımlarımızı bekliyoruz...

Diğer Fotoğraflar