ETİ 2-3 Anadolu Hayat Emeklilik

ETİ 2-3 Anadolu Hayat Emeklilik
09.01.2022

İki iddialı takımın mücadelesinde Eti Christine-Furkan ikilisinin file önü oyunlarıyla maça hızlı başladı. Savunmada da işi sıkı tutan Eti ilk dakikalarda rakibine üstünlük kurdu (12-6). Cahat'ın köşeden bitirme çabalarını Özcan ve Eser'le bloklayan Eti, farkın kapanmasına izin vermemeye çalıştı. 17-13'de molaya giden Anadolu Hayat, Hüseyin ve Cahat'la file önünde etkili olmayı hedefledi ancak Eti savunmada boşluk vermedi ve ilk seti kazanmayı başardı (25-17).

 

İkinci sete Özcan'ın etkili servisleriyle başlayan Eti, rakibini 2 kere molaya zorladı. Christine'in ortadan yönettiği pas organizasyonunu köşelerde sayıya çeviren Özcan, Eti adına farkın açılmasını sağladı. Savunmada son derece konsantre oynayan Eti'ye karşı Anadolu Hayat Hüseyin'in smaçları ile karşılık verdi. Bir ara 8'e kadar çıkan fark 4'e düşünce Eti molaya gitti. Moladan arka arkaya 2 sayıyla dönen Anadolu Hayat direncini iyice arttırdı. Kaptan Yiğit'in etkili servisleri Eti'yi yeniden oyuna döndürse de Anadolu Hayat terazide ağır basmaya devam etti. Volkan'ın arka çizgiye bıraktığı etkili plaseyle skoru da dengeleyen Anadolu Hayat setleri eşitlemek için motivasyon yakaladı. Setin sonunu daha iyi oynayan Anadolu Hayat seti 22-25 kazanarak maç skorunu 1-1'e getirdi.

 

Kazanılan set motivasyonu ile üçüncü sete hızlı başlayan Anadolu Hayat, Emrah Ağca'nın sayılarıyla önde geçti. Christine-Furkan ikilisinin yeniden sahneye çıkmasıyla Eti geri dönmeyi başardı. Volkan'ın Cahat'a kaldırdığı toplarla etkili olan Anadolu Hayat skoru dengede tuttu. Setin sonları müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İki tarafın da file önünde etkili savunması ön plana çıkarken Eti'den gelen basit hatalar ikinci set skorunu belirledi (22-25).

 

Maçta skor üstünlüğünü sağlayan Anadolu Hayat ivmesini kaybetmeden 4. sete girdi. Arka arkaya sayılarla rakibini demoralize eden mavi beyazlılar Cahat Ayyıldız ve Emrah Ağca ile sonuca gitmeye çalıştı. Molalarla toparlanmaya çalışan Eti rakibini durdurmakta zorlandı ve fark 7 sayıya kadar yükseldi (13-20). Setin sonlarına doğru kendini yeniden bulan Eti yakaladığı serilerle farkı eritti ve skoru dengeledi (23-23). Son sayıları büyük heyecana sahne olan setin kazananı Eti oldu ve final setine gidildi (27-25). 

 

Final setinde Anadolu Hayat rakibine oranla daha konsantreydi. Farkı bir anda 5'e çıkaran mavi beyazlılar rakibine mola aldırdı. Moladan da etkili dönen Anadolu Hayat seti 7-15 kazanarak 2 puanı alan taraf oldu.

2 - 3
1. Set
25
Set Skoru
17
21 dakika
2. Set
22
Set Skoru
25
26 dakika
3. Set
22
Set Skoru
25
27 dakika
4. Set
27
Set Skoru
25
26 dakika
5. Set
3
Saha Değişimi
8
7
Set Skoru
15
11 dakika
1 saat 51 dakika

Diğer Fotoğraflar