Doğuş Otomotiv Bu Sezon Firesiz Başladı

Doğuş Otomotiv Bu Sezon Firesiz Başladı
15.10.2011

A Grubu sonuçları ve puan durumu

2008 ve 2010 yıllarında turnuvaya katılan Doğuş Otomotiv her iki turnuvada da grup maçlarında birer yenilgi almıştı. Geçtiğimiz sezona yenilgi ile başlayan Doğuş Otomotiv daha sonra toparlanarak turnuvayı 4. tamamlama başarısı göstermişti. Bu yıl üçte üç yaparak grup maçlarını tamamladılar. Geçtiğimiz yılın gümüş madalyalı iki sporcusunun yer aldığı Gilead karşısında ilk maçını oynayan Doğuş Otomotiv'de Cihan Bicioğlu attığı 8 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Lig tarihinin en çok üç sayı isabeti sağlayan 4. oyuncusu olan Tolga Balkan'dan dizindeki sakatlığı nedeniyle yeterince yararlanamayan Gilead'da ise Serhat Büker 7 sayısı ile takımına önemli bir katkı sağladı. Son 5 saniyeye eşitlikle girilirken Cihan Bicioğlu'nun turnikesi takımını 2 sayıyla öne geçirdi. Bitime 2 saniye kala bu sefer Gilead adına turnike denemesinde bulunan Önder Yapıcı sayı yapamayınca maç 16-14 Doğuş Otomotiv üstünlüğü ile sona erdi.

Finansbank 2-Bilnet maçında da heyecan son saniyeye kadar sürdü. Maç boyunca çok başarılı bir performans gösteren ve 8 sayı ile maçın en skorer ismi olan Bora Doğaç'ın bitime 3 saniye kala kullandığı üçlük atış başarılı olmayınca Finansbank'ın maçı uzatmaya götürme fırsatı da kaçmış oldu. Bilnet ise yaptığı katı savunma ile rakibine kolay basket şansı tanımadı. 3 oyuncusu ile 4'er sayı bulan Bilnet maçtan 14-11 galip ayrıldı.

İlk maçların galiplerinin buluşmasında kazanan taraf Doğuş Otomotiv oldu. Doğuş Otomotiv'den Mehmet Fatih Türker ve Bilnet'ten Emirhan Danacı'nın 5'er sayısı takımları adına önemli katkılar oldu. Ancak diğer oyuncularından daha fazla katkı sağlayan Doğuş Otomotiv maçı 12-7 galip tamamladı.

Finansbank karşısında Serhat Büker'in 14 sayısı ile sonuca giden Gilead maçı 25 sayı ile tamamladı. Finansbank ise Bora Doğaç ve Mesut Öcalan'ın 6'şar sayısı galibiyete yetmedi. 25-12'lik galibiyet Gilead'a tur atlamayı garantiletirken Finansbank'ın playoff şansını tamamen yok etti.

Grup birincisi ile dördüncüsünün maçında gülen taraf Doğuş Otomotiv oldu. Finansbank adına bu maçta 5 sayı atan Haluk Hun Hilal'e karşılık Doğuş Otomotiv'in skorerleri 8'er sayı kaydetti. Erkut Aykut ve Mehmet Fatih Türker'in başarılı oyunları ile maçı 22-10 kazanan Doğuş Otomotiv playoff'a adını yenilgisiz yazdırdı.

Grup ikincisini belirleyecek maçta Bilnet karşısında Önder Yapıcı'nın (8 sayı) skorer oyunu ile sonuca giden Gilead 19-5 kazanarak playoff için grup ikinciliği avantajını yakaladı.

A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Doğuş Otomotiv 16 : 14 Gilead
Finansbank-2 11 : 14 Bilnet
         
Doğuş Otomotiv 14 : 7 Bilnet
Gilead 25 : 12 Finansbank-2
         
Doğuş Otomotiv 22 : 10 Finansbank-2
Bilnet 5 : 19 Gilead
         
A GRUBU O G M A Y P İ. Av
Doğuş Otomotiv 3 3 0 52 31 6 -
Gilead 3 2 1 58 33 5 -
Bilnet 3 1 2 26 44 4 -
Finansbank-2 3 0 3 33 61 3 -

Videolar