D Grubu’nda ABB Rüzgarı

D Grubu’nda ABB Rüzgarı
08.10.2018

Hardline 3x3 Şirketler Basketbol Ligi D Grubu’nda ABB tulum çıkartarak liderliğe ulaşırken, Mavi 4 maçında aldığı 3 galibiyetle 2. sırada yer aldı. 3.lük 2 kez sahadan galibiyetle ayrılan Aydınlı’nın olurken Koton - 2 tek galibiyetle 4. sırada yer aldı. Ligin yeni temsilcilerinden Dormakaba’nın gösterdiği iyi performans galibiyet için yetmedi.

7 Ekim Pazar günü Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde D Grubu'nda ABB, Koton - 2, Aydınlı, Dormakaba ve Mavi üst tur mücadelesi verdi.

Grubun ilk maçlarında ligin iddialı ekiplerinden ABB, turnuvanın yeni temsilcisi Dormakaba karşısında tecrübesiyle zafere ulaştı. 19-9'luk ABB zaferi ile sona eren mücadele ile turnuvada D Grubu'nda heyecan start alırken aynı seansın diğer maçında Mavi, Koton - 2'yi 15-4 ile geçmeyi bildi.

İlk maçın kazananlarını karşı karşıya getiren mücadelede ABB, Mavi'yi 19-13 ile devirerek etkili başlangıcını sürdürürken ilk kez parkeye çıkan Aydınlı ise Koton - 2'yi 11-6 yenmeyi başardı.

ABB 3. maçında ise Aydınlı karşısında etkili bir performans sergiliyerek sahadan 21-8 ile ayrıldı. Diğer potada da yine heyecan dolu geçen maçta Mavi, Dormakaba'yı 20-9 yenerek ikinci galibiyetini aldı.

ABB son maçında ise Koton - 2'yi 22-10 yendi ve 4'te 4 yaparak grup liderliğini garantiledi. Seansın diğer maçında Aydınlı, Dormakaba karşısında 13-7 ile sahadan galibiyetle ayrıldı.

Heyecan düğümünü son maçlar çözecekti. Grup 2.'sini belirleyecek mücadelede Mavi ile Aydınlı karşı karşıya geldi. Son topa kadar heyecanın sürdüğü karşılaşmada gülen taraf 9-5 ile Mavi oldu. Koton - 2 ise Dormakaba'yı 11-4 yenerek 4.lük koltuğunun sahibi oldu. Turnuvaya galibiyetsiz veda eden Dormakaba ise renkli oyunları ve taraftarları ile parkede kazanamasa da gönülleri kazanmayı başardı.

Bireysel performanslara baktığımızda ise grubu 4'te 4 ile tamamlayan ABB'de 30 sayıya ulaşan Saim Baran skor yükünü çekti. Mavi'nin 2.liğindeki en önemli performanslardan biri Yavuz Akaydın'ın 19 sayısı oldu. Aydınlı'nın en skoreri 13 sayıyla Cengiz Karabulut olurken, Koton - 2'de Batuhan Demirci 16 sayıya ulaştı. Grubu 5. tamamlayan Dormakaba'da ise öne çıkan performans Dinç Oylum'dan geldi. Oylum 4 maç sonunda 14 sayıya ulaşmayı başardı.

Diğer Fotoğraflar