Çeyrek Final Maçları 29 Mayıs Pazar Günü

Çeyrek Final Maçları 29 Mayıs Pazar Günü
20.05.2011

Lotto Şirketler Futbol Ligi’nde sekiz takım son dörde kalmak için mücadele edecek. Takımların ortak özellikleri ise aralarında daha önce şampiyonluk sevinci yaşayan yok.

 

9 Nisan'da yirmi takımla başlayan Lotto Şirketler Futbol Ligi'nde virajlar yavaş yavaş dönülüyor. Her virajda takım sayısı azalırken heyecan giderek artıyor. İkinci turda A Grubu'ndan üç, B Grubu'ndan bir, C ve D Gruplarından ise ikişer takım çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

A Grubu'nu lider bitiren ve ikinci turda Digiturk'ü eleyen Genpa, D Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan ve ikinci turda Sandoz'u yenen Türkiye Finans'la eşleşti. Bu iki takım daha önce iki kez karşı karşıya gelmişti. 2009 sezonu grup maçında sahadan 2-1 galip ayrılan Genpa, 2008'deki çeyrek final maçında şuan teknik direktör olarak görev yapan Mehmet B. Yıldız'ın golüyle rakibini 1-0 yenmeyi başarmıştı.

 

Anadolubank çeyrek final mücadelesinde Vodafone tek golle geçerken, IKEA Türkiye'yi farklı mağlup eden Mustafa Nevzat İlaç ile karşılaşacak. İki takım geçtiğimiz sezon yine çeyrek final maçında karşılaşmıştı. Hasan Üçdağ ve Yalçın Akova'nın karşılıklı golleriyle mücadele 1-1 sona ermiş, penaltı atışları sonucunda yarı finale yükselen takım Mustafa Nevzat İlaç olmuştu.

 

Allianz ikinci turda muhteşem bir mücadele örneği gösterdi. 4-2 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmayan tecrübeli ekip son dakikada Turkcell'i yakalamayı başardı. Penaltı atışları sonunda çeyrek final biletini alan taraf oldu. Zorlu D 'grubundan lider çıkan Arçelik ise ikinci turda Finansbank'ı 2-0'la geçerek Allianz'ın rakibi oldu. İki takım ilk defa karşılaşacak.

 

PwC A Grubu'nu dördüncü sırada tamamlarken ikinci turda B Grubu'nu namağlup lider tamamlayan Zurich Sigorta ile eşleşti. Başa baş mücadelede Aşkın Bingöl PwC'e hayat veren golü attı. Borusan Otomotiv ise geçtiğimiz sezonun şampiyonu Garanti Bankası'nı elemeyi başardı. Bu iki takım da ilk defa karşı karşıya gelecek.

 

29 Mayıs Pazar günü oynanacak çeyrek final maçlarında takımlarımıza sakatlıklardan uzak, centilmence, keyif dolu maçlar diliyoruz.