Bronz Madalya Türkiye Finans’ın

Bronz Madalya Türkiye Finans’ın
14.06.2010

20 takım içinden son dörde kalmayı başaran Türkiye Finans ve Mustafa Nevzat İlaç takımları bronz madalya için sahaya çıktı. Ertem Şener in canlı olarak anlattığı maçta gülen taraf kırmızı beyazlılar oldu.

 

İki takım da maça kontrollü başladı. Bireysel yeteneklerin ön plana çıktığı müsabakada dakikalar 16'yı gösterirken Türkiye Finans'tan Enes Gülaydın ligin en güzel gollerinden birine imza attı. Orta sahanın sağında topla buluşan Gülaydın seri çalımlarla rakiplerini ekarte edip yaklaşıp yirmi beş metreden doksan diye tabir edilen noktaya gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Golün ardından Mustafa Nevzat İlaç beraberlik için yüklenmeye başladı. Özellikle Yalçın Akova, Bora Konmaz ve Ferit Akova'yla pozisyonlar bulmaya çalıştı. Bu çaba meyvesini verdi ve ilk yarının son dakikasına girilirken ceza sahası dışında topu alan Ferit Akova sol çaprazdan içeri girerek düzgün bir vuruşla skoru eşitledi (1-1).

 

İkinci yarıda da oyun kontrollü geçti. Yenilen golün telafisinin zor olduğu dakikalarda iki takım oyuncuları da ani ataklarda gol bulmaya çalıştı. Özellikle son dakikadaki Mustafa Nevzat İlaç atağı maçın kader anı oldu.  Defanstan atılan uzun topa Türkiye Finans kalecisi Fahri Bahadır ve Ferit Akova aynı anda hareketlendi. Fahri Bahadır ceza sahası dışında topu son anda ayaklarıyla uzaklaştırdı.  Bu pozisyon maçın son atağı oldu. Düdüğün ardından iki takımda penaltıcılarını belirlemeye başladı.

 

Penaltı atışlarında topun başına gelen ilk isimler "En İyi Forvet" seçilen Mehmet Faik Yavuz ve "En İyi Defans" seçilen Yalçın Akova'ydı. İki oyuncuda topu filelerle buluşturmayı başardı.  Dördüncü penaltı atışları öncesinde Türkiye Finans üç atıştan da sonuç almış Mustafa Nevzat İlaç ise son iki atışı kaçırmıştı. Dördüncü penaltılarda Mustafa Nevzat kalecisi Hakan Algün, Hacı Tepe'nin vuruşunu çıkararak takımına bir şans daha kazandırdı. Günün başarılı isimlerinden Bora Konmaz topu filelere gönderdi ve penaltılarda skoru 3-2'ye getirdi. Türkiye Finans'ın beşinci penaltısı için topun başına geçen Mustafa Eski takımını sevince boğan isim oldu. Penaltılarda 4-2'lik üstünlük sağlayan kırmızı beyazlılar turnuvayı üçüncülükle tamamladılar. Birbirlerini tebrik eden iki takım oyuncuları el ele tribünleri selamladılar. Tribünler de aynı şekilde karşılık vererek ortak eğlence olan futbolun en güzel yanını sergilediler.

*Foto galeri için tıklayınız... 

LOTTO ŞİRKETLER FUTBOL LİGİ 3.'lük MAÇI
Türkiye Finans
1-1
Mustafa Nevzat İlaç
13 Haziran Pazar 16:00
IY 1-1
   
Enes Gülaydın 
1-0
16'
 
Muharrem Sevinç - Ender Erden
25'
 
 
30'
1-1
 Ferit Akova
 
32'
 İrfan Gölpınar-Osman Karataş
Sezai Şevlük 
38'
 
Aytaç Dayı-Mustafa Eski 
40'
 
 
50'
 Volkan Şar-Osman Kambur
Selim Ünver - Fatih Güler
58'
 
Penaltılar
Mehmet Faik Yavuz 
1-0
1-1
 Yalçın Akova
Ender Erden 
2-1
Kaleci
X
 Ferit Akova
Enes Gülaydın 
3-1
Dışarı
X
 Osman Karataş
 Hacı Tepe
X
Kaleci
3-2
 Bora Konmaz
 Mustafa Eski
4-2