Bronz Madalya Tüpraş’ın - Denizbank Dördüncü

Bronz Madalya Tüpraş’ın - Denizbank Dördüncü
18.06.2012

16 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen final şöleninde ilk olarak Tüpraş ve Denizbank takımları sahaya çıktı. Üçüncülük mücadelesinde gülen taraf Tüpraş oldu. Denizbank ise turnuvayı dördüncülükle tamamladı.

 
Lotto Şirketler Futbol Ligi'ne ilk defa katılan Tüpraş ortaya koyduğu futbolla adından söz ettirdi. C Grubu'nda Finansbank, Türkiye Finans, PwC ve Vodafone'la karşılaşan Tüpraş nağmağlup olarak grubu lider tamamladı. 2. Tur'da DHL'i 3-0, Yarı Final'de Arkas Marport takımını 5-0'la geçti. Yarı finalde Türkiye İş Bankası'yla karşılaştı. Nefes kesen maçta sahadan 1-0 mağlup ayrılan Tüpraş ilk yılında ilk dörde girmeyi başardı. Hedef ise şimdi bronz madalyaydı.

 Lotto Şirketler Futbol Ligi ailesine 2008 yılında dahil olan Denizbank 2011'de lige ara vermişti. Daha önce ilk senesinde çeyrek finale yükselen Denizbank bu yıl önemli bir çıkış yakaladı. D Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan mavi beyazlılar 2. Tur'da Türkiye Finans'ı penaltı atışları sonunda eledi. Çeyrek finalde geçtiğimiz sezonun şampiyonu Arçelik'le karşı karşıya geldi. Maçı 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi.  Yarı finalde Garanti Bankası'na 5-0 kaybeden Denizbank ilk madalyasını almak için sahaya çıkmıştı.

İki takımda hücumu düşününce ortaya bol pozisyonlu bir maç çıktı. Gol vuruşlarında başarılı olan Tüpraş özellikle Ümit Kahya ile coştu ve maçı 5-0 kazandı. Kahya hat-trick yaparken aynı zamanda gol sayısını 10'a yükselterek gol kralı unvanını kazandı.
 
 
Maçın detayları;
6' (Tüpraş) Ceza sahası solundan arka direğe yapılan ortaya uçarak kafayı vuran Ümit Kahya topu filelere gönderdi (0-1).

15' (Tüpraş) Kullanılan korner atışında ceza sahası içinde topla buluşan Ümit Kahya'nın sert şutunu kaleci son anda dışarı çıkardı.

16' (Denizbank) Gökçen Berk Arık şık çalımlarla ceza sahasına girerken şutunu çekti, kaleci parmaklarının ucuyla topu dışarı çıkardı.

17' (Tüpraş) Ayhan Seyhan'ın kullandığı korner atışında ceza sahasında boş kalan Cengiz topu ağlarla buluşturdu (0-2).

20' (Tüpraş) Ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Şükrü'nün ara pasına hareketlenen Ümit, kaleciyi geçip takımını üç farklı öne geçirdi (0-3).

34' (Denizbank) Oktay Aktaş'ın ceza sahası dışından sert şutu rakipten geri geldi.

37' (Tüpraş) Ümit çalımlarla ceza sahasına girmeye çalıştı, topu önünde bulan Serter'in sert şutu meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu (0-4).

52' (Denizbank) Oktay'ın ceza sahası çizgisinden düzgün vuruşu az farkla dışarı çıktı.

60' (Tüpraş) Ümit Kahya'nın çaprazdan sert şutu maçın skorunu belirledi (0-5).

 

Denizbank
0-5
Tüpraş
16 Haziran Cumartesi 17:00
1.D 0-3
 
6'
0-1
Ümit Kahya
17'
0-2
Cengiz Furuncu
20'
0-3
Ümit Kahya
37'
0-4
Serter Keskin
45'
Cengiz Furuncu
53'
Emrah Savgu
Deniz Faruk Kurt
57'
59'
0-5
Ümit Kahya