British Life Konferansı’nda 3. Tur Zorlu Geçti

British Life Konferansı’nda 3. Tur Zorlu Geçti
06.01.2010

Her iki takımın da hiç faul yapmadan tamamladığı maçta DHL, Sanofi-aventis i 26-14 mağlup etti. 6 oyuncusu da skora katkı yapan DHL de Cem Gönden 10 sayı ile en skorer isim oldu.

Sanofi-aventis'in etkili oyuncusu Muharrem Yavuzbek'in 12 sayısı galibiyete yetmedi. 26-14 kazanan DHL 5. yılında da turnuvanın son gününe kalmayı başardı.

Grup maçlarında sadece 1 rakip ile karşılaşan Sandoz daha çok maç yapan Anadolu Hayat Emeklilik-1 karşısında tecrübe eksikliği yaşadı. Burak Coşkun'la 6 sayı bulan Sandoz'un çabası galibiyete yetmedi. Anadolu Hayat Emeklilik adına 9 sayı üreten Kurtuluş Levent Sanıtürk takımının 14-7'lik galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Grup maçlarında harika bir performans sergileyen İşnet kazanmaya devam etti. Kont Bilişim'in skorer oyuncularını iyi savunan İşnet'te 17 sayılık bir oyun ortaya koyan Özgüç Bayrak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Kont Bilişim ise Serkan Gönen 5 sayıda kalınca galibiyet çabası sonuç vermedi. 21-11 kazanan İşnet yoluna devam etti.

Maç'a başlar başlamaz Gürcan Karapınar'ın sayıları ile maçta kontrolü ele geçiren İmteks, GSK Airlines'ı 18-4 yendi. Gürcan Karapınar 14 sayı atarak alkışları toplarken GSK Airlines skorerleri bu maçta Karapınar'a karşılık veremeyince tur atlayan taraf İmteks oldu.

Bu yıl çok başarılı bir sezon geçiren Nobel ilaç'lı Veli Yıldırım'ın 13 sayı ürettiği maçta Testo'dan benzer bir performans çıkmayınca maçı 22-9 kazanan taraf Nobel İlaç oldu. Testo'dan Oğuzhan Can 5 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Yenilgisiz yoluna devam eden bir başka takım da Roche oldu. Anadolu Bilişim'in yıldızı Haluk Hızlıalp'i iyi durduran Roche Tolga Balkan'ın 18 sayısı ile rahat bir galibiyete ulaştı. Anadolu Bilişim'den Nejat Seren'in 6 sayısı takımını skora ortak etmeye yetmedi. Roche maçı 28-13 kazandı.

Volkan Biçer liderliğinde üst turlara tırmanmaya devam eden İzocam karşısında kazanmak için büyük çaba sarf eden Nippon Hotel'de Tolga Harun Kurt iyi bir oyunla 12 sayı üretti. Ancak kendisini durdurmakta zorlanan Nippon potasına 20 sayı bırakan Volkan Biçer İzocam'ı 3. tura taşıyan isim oldu. Maç 25-17'lik İzocam üstünlüğü ile sona erdi.

Bu yıl ligde ilk madalyasını almayı hedefleyen Finansbank Finwizards çok şeyler beklediği Gökhan Yücesan'ı sis nedeniyle köprü trafiğine kaptırınca çok iyi bir maç çıkartan Emes Denizcilik karşısında ecel terleri döktü. Maçın 11 dakikasını önde götüren Emes Denizcilik'te 5 oyuncu da skora katkı sağladı. 8 sayı atan İbrahim timuçin Gülcan takımının en skoreri olurken Finansbank'ı ipten alan isim Onur Akgün oldu. Bitime 20 saniye kala 2 oyuncunun üzerinden bulduğu 3 sayılık basketle takımını oyuna ortak eden Akgün daha sonra da 2 serbest atışı başarı ile değerlendirdi. Rakibinin son 2 şutunu bloklayan Faruk Özbaş Emes Denizcilik'in hayallerini 2010'a bıraktı. Finansbank maçı 21-18 kazandı.

Fotoğraf galerisi için lütfen tıklayınız...