Abdi İbrahim’den Güzel Başlangıç

Abdi İbrahim’den Güzel Başlangıç
28.11.2010

Lig in yeni takımı Abdi İbrahim K Grubu ndaki zirve mücadelesini kazandı.

K Grubu'nun seri başı takımı olan Nobel İlaç-2, grup maçlarında en önemli silahı Metin Özgüner'den yoksun bir şekilde mücadele etti. Lig'in gediklilerinde Nobel İlaç'ın ilk maçtaki rakibi Abdi İbrahim'in ŞirketlerBasketbolLigi deneyimi olan tek oyuncusu ise 2007 yılında turnuvada yer alan Alp Turan idi. Nobel İlaç Metin Özgüner'in eksikliğini sahada fazlasıyla hissederken 4 sayı atan Koray Salan takımının en skorer ismi oldu. Efes Pilsen Kulübü antrenörlerinden Bilal Han Duru yönetiminde sahaya çıkan Abdi İbrahim'de Alp Turan 6 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. 12 dakikalık mücadelenin sonunda gülen taraf Abdi İbrahim oldu (12-7).

Kont Bilişim-Autoliv maçında maçın genelinde büyük bir çekişme yaşandı. Son üç dakikaya 4-4'lük beraberlikle girilirken, Çağdaş Toptan ve Mahmut Balcı'nın beşer faulle oyun dışı kalmaları Kont Bilişim'in oyun planlarını bozdu. Bu durumu lehine çevirmeyi başaran Autoliv, Ümitcan Ürkmez'in 6 sayısı ile sonuca gitti. 8-4'lük galibiyet Autoliv'e iyi bir sezon başlangıcı yaptırdı.

İkinci maçında Nobel İlaç-2 karşısına çıkan Autoliv, Koray Salan'ın 10 sayılık harika performansını engelleyemedi ve potasında 14 sayı görerek maçı tamamladı. Rakibini etkili savunan Nobel İlaç bu maçtan 14-6 galip ayrıldı.

Kont Bilişim iyi bir oyun çıkardığı Abdi İbrahim maçında yine Çağdaş Toptan'ın faul problemi yaşamasıyla zor anlar yaşadı. 5 sayı ile takımın en skoreri olan Toptan, maçı 4 faulle tamamladı. 13-9'luk Abdi İbrahim galibiyeti son maçlar öncesinde grupta hesaplamaları iyice karışık hale getirdi.

Nobel İlaç ile Kont Bilişim arasındaki maçın ilk anlarından itibaren skor üstünlüğünü ele geçiren taraf Nobel İlaç oldu. Kadir Kırlıoğlu 8 sayı atarak takımının playoff biletini kapmasında büyük rol oynarken, kendisi de maçın en skorer oyuncusu oldu. Diğer maçların aksine maçı sadece tek faulle tamamlayan Kont Bilişim'de skor yükünü Mehmet Aygün üstlendi (6 sayı). 16-10 kazanan Nobel İlaç K Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Seyircisinin de desteğini arkasına alan Abdi İbrahim, Autoliv karşısında rahat bir maç çıkardı. Alp Turan 13 sayı ile yıldızlaşırken takımı da grup maçlarını 23-6'lık galibiyetle yenilgisiz tamamladı. Ayrıca 16 takım arasında grup maçlarını en az sayı yiyen takım olarak tamamlamayı başaran Abdi İbrahim-1 etkili savunması ile playoff mücadelesine de hazır olduğunu gösterdi.

Foto Galeri-1
Foto Galeri-2

K Grubu O G M A Y P İ. Av
Abdi İbrahim-1 3 3 0 48 22 6 -
Nobel İlaç-2 3 2 1 37 28 5 -
Autoliv 3 1 2 20 41 4 -
Kont Bilişim 3 0 3 23 37 3 -
 
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Nobel İlaç-2 7 - 12 Abdi İbrahim-1
Kont Bilişim 4 - 8 Autoliv
         
Autoliv 6 - 14 Nobel İlaç-2
Abdi İbrahim-1 13 - 9 Kont Bilişim
         
Nobel İlaç-2 16 - 10 Kont Bilişim
Abdi İbrahim-1 23 - 6 Autoliv