2019 Sezonu Ardından

2019 Sezonu Ardından
24.06.2019

Garanti Bankası’nın şampiyon olarak tamamladığı 2019 Sezonu’na kısaca bir göz gezdirelim...

Lotto Şirketler Futbol Ligi 2019 Sezonu’nda en çok gol atan takım,  26 kez fileleri havalandırarak 5. şampiyonluğuna ulaşan Garanti Bankası oldu. Yoncalar aynı zamanda 0.57 gol yeme ortalamasıyla maç başına en az gol yiyen takım ünvanını da elde etti. Turnuva boyunca yalnızca 1 maç uzatmaya gitti (Garanti Bankası 1-1 Vodafone).  Lotto Şirketler Futbol Ligi 2019 Sezonu’nda grup etabında 112, eleme turlarında 76 olmak üzere toplam 185 gol atıldı ve 110 asist yapıldı. Ayrıca çalınan 19 penaltının 16’sı gole çevrilirken 3’ü golle sonuçlanmadı.

Oynanan 39 maçta hakemler 112 kez sarı, 11 kez ise kırmızı kartlarını kullandı. Sezonun Gol Kralı 14 gol atan Albaraka Türk’ün santraforu Yalçın Yalazı olurken, 2019 Sezonu’nun Asist Kralı ise arkadaşlarına yaptığı 6 gol pasıyla yine Albaraka Türk’ten Erdi Ayaz oldu. Sezonun atılan en erken golü ise B Grubu 1. Hafta karşılaşması olan ve 4-0 sona eren Odeabank-Alternatifbank maçının 3. dakikasında penaltıdan Hakan Bal (Odeabank)’dan geldi.

Takımlar özelinde bir özet çıkarmak gerekirse; A grubunu lider bitiren Akbank çeyrek finale kadar gol yemediği ligde Turkcell’e 3-1 mağlup olarak veda etti.

Türkiye Finans ise önceki yıllara göre çok daha derli toplu gözüktüğü sezonda çeyrek final biletini Odeabank’a kaptırdı.

Henkel ilk kez katıldığı turnuvada tecrübe kazandı. Sakatlıklardan sıkça müzdarip olan kırmızı beyazlıların 4-3 mağlup olduğu Ziraat Bankası mücadelesinde ise izleyenler Henkel’in aslında ne kadar dişli bir rakip olabileceğine şahit oldu.

Keleşoğlu Holding Lotto Şirketler Futbol Ligi’ne ilk katılımında acemiliği üzerinden atamayınca beklediği performansın uzağında kaldı.

B grubunda sezonun şampiyonu Garanti Bankası vardı. Sezona çok iyi başlayamasa da arka arkaya 3. Şampiyonluğunu ilan eden Yoncalar zaman zaman sallandığı sezonda kupaya uzanarak bu ligde tecrübenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Sezonun belki de en öne çıkan sürpriz takımı Ziraat Bankası oldu. İlk kez katıldığı lige Garanti Bankası’ndan 1 puanı kopararak başlayan Ziraat Bankası herkesin dikkatini üzerine çekti. Daha sonra aldığı galibiyetler ve puanlarla ilk maçtaki performansın tesadüf olmadığını kanıtlayan kaptan Hamdi ve arkadaşları lige çeyrek finalde veda etse de renk katan takımların başında geldiler.

Odeabank grupta istediği seviyeye çıkamasa da oynadığı futbolla herkesten alkış aldı. Kaptan Hakan Bal’ın sakatlık belasından bir türlü kurtulamaması ise sarı siyahlıların en büyük talihsizliği oldu. Çeyrek finalde lige veda eden Odeabank motivasyonu yüksek bir şekilde sahaya çıktığında ne kadar başarılı olabileceğini de herkese göstermiş oldu.

Lige ilk kez katılan takımlardan biri olan Alternatif Bank sahada istediği sonuçları bir türlü alamasa da takım olarak hem centilmence tavırları hem de ne olursa olsun rakibe saygı duyarak sahada performans kovalayan yapısıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. Lige veda etmeden önceki 1-2 maçta ise önümüzdeki sezonlar için adeta ışık verdi.

Ligin en tecrübeli takımı QNB Finansbank kaliteli kadrosuyla bu sezon uzun zamandır beklediği seviyeye yeniden ulaştı. Oynadığı oyunla herkesin takdirini kazanan QNB Finansbank yarı finale çıkma başarısı gösterse de finale giden son adımı atamayınca kupadan uzak kaldı.

DeFacto genç ve yetenekli kadrosuyla bu sezon rakiplerine çok zor anlar yaşattı. Lacivert beyazlılar 2. Tur’da Turkcell’e mağlup olup erken veda etse de sahaya koyduğu futbolla ligin diri ekiplerinden biri olarak dikkat çekti.

Deloitte lige renk katan takımlardan biriydi. Oynadığı futbolla kısa vadede istediği seviyeye ulaşamasa da uzun vadede kaliteli bir takım olarak daha yüksekleri hedefleyebileceğini gösterdi. İyi bir hazırlık süreciyle önümüzdeki sezon lige damga vurabilecek takımlar arasında yerini almış durumda.

Albaraka Türk ilk kez katıldığı Lotto Şirketler Futbol Ligi’nde adeta lige damga vurdu. Söylemlerinde sürekli rakiplerin onları tanımıyor olmasını avantaja çevirmek istediklerine vurgu yapan Albaraka Türk teknik heyeti ve oyuncuları bu avantajı da sonuna kadar kullandı. Finale kadar giden uzun yolculukta sahaya yansıttığı kaliteli futbolla alkışı hakeden kırmızı siyahlılar, kupayı havaya kaldıramasa da bireysel performanslarda asist ve gol krallığı zirvesini kimseye bırakmadı.

Vodafone bu sezonun alkışı hakeden bir başka takımıydı. Tam bir takım görüntüsü çizen Vodafone, her maç daha da önemli performanslar ortaya koyarak sezonun flaş ekiplerinden olmayı başardı. Bu sezon kupanın sahibi olan Garanti Bankası’na karşı çeyrek finalde çok başarılı bir oyun ortaya koyan ve en az Garanti Bankası kadar yarı finale çıkmayı hakeden Vodafone, penaltılarda turu kaptırdı ancak önümüzdeki sezonlar için zirve yapabileceğini gösterdi. 

Turkcell bu sezon da yarı final şanssızlığını kıramadı. Grupta tam olarak istediğini alamayan ancak tecrübesiyle yarı finale kadar yola devam eden Turkcell, Garanti Bankası ile erken final niteliğinde bir maça çıktı. Uzun süre önde götürdüğü maçta son dakikalarda arka arkaya kalesinde gördüğü gollerle finalin kapısından dönen Turkcell, üçüncülük maçında QNB Finansbank’ı devirip sezonu bronz madalya ile tamamlayarak teselli buldu.

D grubunda zorlu rakiplerle eşleşen ING Bank sezona çok iyi başlayamadı. Üzerindeki turuncu spor kıyafetlerle ligin parlayan renklerinden biri olan ING Bank, sahada bir türlü istediği sonuçları alamasa da teknik heyetinin taze tuttuğu heyecan ve futbol oyununa olan değerli bakış açısıyla saygı duyulan bir ekip olmayı başardı.

2020 Sezonu’nda tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Diğer Fotoğraflar