2015 Sezonunun Ardından...

2015 Sezonunun Ardından...
01.06.2015

Lotto Şirketler Futbol Ligi 12.Sezonu 25 Nisan Cumartesi günü oynanan müsabakalarla sona erdi. Çekişmeli maçlar sonunda Arkas Marport ligi 4. sırada tamamladı. Bronz madalya PwC nin, gümüş madalya ise Ford Otosan ın olurken altın madalya ve şampiyonluk kupasının sahibi Garanti Bankası oldu...

 Lotto Şirketler Futbol Ligi 12.Sezonu 25 Nisan Cumartesi günü oynanan müsabakalarla sona erdi. Bronz madalya mücadelesinde Arkas Marport ile PwC takımları karşılaştı. Maçta normal süre 1-1, uzatmalar ise 2-2' sona erdi. Penaltı atışları sonunda kazanan taraf 6-4'lük skorla PwC oldu. 

Final mücadelesinde ise ligin iki güçlü ekibi Ford Otosan ile Garanti Bankası kupa ve altın madalya için karşı karşıya geldi. Müsabakada normal süre ve uzatmalarda iki takımdan da gol sesi çıkmayınca kupa sahibini penaltılar belirledi. Penaltı atışlarında Garanti Bankası gol kaçırmazken Ford Otosan penaltılarına kaleci Erdoğan Özcan peşpese iki harika kurtarışla takımının şampiyonluğunda önemli bir paya sahip oldu. 12. Sezonda Şampiyon olan Garanti Bankasını, ilk sezonunda finalist olan Ford Otosanı, bronz madalya sahibi PwC ve ligi 4. bitiren Arkas Marport'u ve diğer tüm katılımcı takımlarımıza başarılarından dolayı tebrikler. 13.Sezonda futbol keyfini birlikte tekrar yaşabilmek dileğiyle hoşça kalın...

GarantiBankası
Lotto Şirketler Futbol Ligi 2015 Sezonunda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet alırken 2 maçından da beraberlikle ayrıldı. Bu sezonun ilk haftasında oynanan grup maçında Ford Otosan ile oynayan Garanti Bankası maçtan 1-1'lik skorla 1 puan alarak ayrıldı. Yine Ford Otosan ile oynadığı final maçında uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve Garanti Bankası seri penaltılar sonunda şampiyon oldu. 2015 Sezonu şampiyonluğu ile 8.sezonunda kupa ve altın madalya sayısını 3'e çıkardı ve topladığı 20 puanla lig tarihinde 128 puana ulaştı ve  Arçelik'i geride bırakarak liderlik koltuğuna oturdu. Bu sezon rakip filelere 28 gol atarken kalesinde sadece 2 gol görerek sezonun en az gol yiyen 2 takımından biri oldu. En gollü maçı ise 11-0'lık skorla Astaş Holding  maçı oldu. Murat Bilgin rakip fileleri 11 kez havalandırmayı başararak takımının en golcü ismi olurken Turnuvanın da En İyi Forveti,  Erdoğan Özcan En İyi Kaleci, Bülent Yılmaz En İyi Defans oyuncuları seçildiler.    



Ford Otosan

Lotto Şirketler Futbol Liginde henüz ilk sezonunda 8 maçtan 6 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılan Ford Otosan oldukça iddialı başladığı final maçında uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca  penaltılarla kaybettiği Garanti Bankası maçına kadar da şampiyonluk için iddiasını sürdürdü. Rakip fileleri 32 kez havalandırırken kalesinde ise 2 gol görerek sezonun en az gol yiyen 2 takımından biri oldu. En farklı galibiyetini 13-0'lık skorla Astaş Holding karşısında kazandı.  Ferdi Aksakal fileleri 10 kez havalandırmayı başararak takımının en golcü oyuncusu olurken Ogün Şahin'de En İyi Orta Saha oyuncusu seçildi.

PwC 
Lotto Şirketler Futbol Ligi 7. Sezonunda başarılı maçlar oynayan PwC geçen sezon kazandığı gümüş madalyanın yanına bu sene bronz madalyada ekledi. 2015 sezonunda 6 galibiyet alırken, 1 kez mağlup oldu (yarı final mücadelesinde Garanti Bankası 2-0 PwC) 1 kez de berabere kaldı (Arkas Marport 2-2 PwC). 19 puan toplarken rakip filelere 36 gol atarak sezonun en golcü takımlarından biri oldu. Kalesinde sadece 4 gol gördü. En golcü oyuncusu ise 8 golle Eren Demircan oldu. En gollü maçını 10-0'lık skorla STFA Holding karşısında kazandı.

Arkas Marport 
Lotto Şirketler Futbol Ligi 2012 Sezonunda çeyrek finalde Tüpraş'a çeyrek final mücadelesinde yenildi. 2013 sezonunda çeyrek finalde 2014 sezonunda ise yarı finalde Arçelik'e 3-1 yenildi. Bu sezon oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 10 puanla A grubunu lider olarak tamamladı. Yarı finalde güzel mücadele sergilediği maçta Ford Otosan'a 2-0 mağlup oldu. Bronz madalya için PwC ile karşılaştı. ilk yarı 1-1, ikinci yarı ise 2-2'lik skorla tamamlanan maçta uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonunda 6-4 mağlup olan Arkas Marport 4.sezonunda ligi 4.sırada tamamlama başarısı gösterdi. 

Türkiye İş Bankası
Lotto Şirketler Futbol Ligi 2012 Sezonu şampiyonu ve 2014 sezonu 3.sü, 2015 sezonunda da başarılı bir şekilde mücadelesini sürdürerek çeyrek finale kadar yükseldi. Oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 2 mağlubiyetle elde etti. Türkiye İş Bankası kalesinde gördüğü 4 gole karşılık rakip fileleri  46 kez havalandırma başarısı göstererek 1 sezonda en çok gol atan takım oldu. Ayrıca grup maçlarında oynadığı 4 maçta 34 gol atmayı başararak önemli bir istatistiğin sahibi oldu.

Gollü geçen maçlarını Eczacıbaşı Askaynak 12-0, Redbull 9-0, Burganbank 12-0'lık skorlarla kazanırken en farklı galibiyetini 13-0'lık skorla Digiturk karşısında elde etti. Takımın başarılı orta saha oyuncusu Yusuf Coşkun rakip filelere 13 gol atma başarısı göstererek  Lotto Şirketler Futbol Ligi 2015 sezonu gol kralı olurken Emrah Ekmekçi'de  göstermiş olduğu centilmence mücadeleden dolayı Fair Play özel ödülüne sahip oldu.

Eczacıbaşı Askaynak
Lotto Şirketler Futbol Ligi'ne ilk kez katılmasına rağmen mücadeleci oyunuyla lige renk kattı. Oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet aldı. Kalesinde 22 gol görürken rakip filelere 10 gol atıldı. Sezonun ilk maçında lige henüz adapte olamayan Eczacıbaşı Askaynak Türkiye İş Bankası ile oynadığı maçı 12-0 kaybetti. Sonrasında oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak C grubunu 6 puanla 3.sırada bitirerek ilk sezonunda gruplardan çıkma başarısını gösterdi. 2.Tur maçında ligin tecrübeli ekiplerinden Finansbank karşısında 1-0'lık skorla galip gelerek çeyrek finalde Arkas Marport ile eşleşti. Tempolu ve mücadele gücü yüksek geçen çekişmeli maçta Arkas Marport'a 3-2 yenilerek sezonu tamamladı. Takımın en golcü ismi 5 gol 1 asistle Orbay Çelik olurken, Çelikay Aydın'da 2 gol - 2 asistle sezonu tamamladı. 

Denizbank
Lotto Şirketler Futbol Ligine 7.kez katılan tecrübeli ekip Denizbank C grubunda oynadığı 4 maçın tamamını kazanarak 12 puanla lider olarak tamamladı. 2.Turda Odeabank karşısında 1-0 galip gelerek çeyrek finale çıktı. Garanti Bankası ile oynadığı çeyrek final mücadelesinden 2-0 mağlup ayrılarak sezonu tamamladı. Oynadığı 6 maçta 5 kez galip gelirken tek yenilgisini çeyrek final mücadelesinde 2-0 kaybettiği Garanti Bankası karşısında aldı. Kalesinde 5 gol görürken rakiplere 18 gol attı. En gollü galibiyetini 9-1'lik skorla Redbull karşısında aldı. Takımın en golcü ismi 7 golle Etem Özen olurken,  4 gol ve 3 asistle Kadir Bulut ve toplam 315 dakika ile Sahada en fazla süre alan oyuncu Ergun Erikdemir 3 gol ve 3 asistle takıma önemli katkı sağlayan oyuncular oldular. 

TEB
Lotto Şirketler Futbol Ligi 2014 sezonu çeyrek finalisti TEB, bu sezon A grubunda yer aldı. Oynadığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 6 puanla grubu 3.sırada tamamladı. 2.Turda Kale Kilit maçından 2-0'lık skorla ayrılan TEB, zorlu bir mücadeleye sahne olan çeyrek final maçında PwC karşısında 1-0 mağlup ayrılarak yarı finalin kapısından dönen ekip oldu. Oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet alan TEB en gollü galibiyetini 7-0'lık skorla Astaş Holding karşısında alırken toplam 11 gol atıp kalesinde 6 gol gördü. Takımın en golcü ismi 3 gol ve 2 asistle Ahmet Gürcan Balık olurken Cumhur Koyuncu'da 2 gol ve 2 asist ile oynadılar.

Allianz
Lotto Şirketler Futbol Ligi'ne 4 sezon arayla yeniden katılan 2011 çeyrek finalisti Allianz bu sezon D grubunda ter aldı. 4 maçta 3 mağlubiyet  ve 1 galibiyet alarak 3 puanla grubu tamamlayarak 2.tur'a yükseldi. Ford Otosan ile eşleşen Allianz müsabakadan 3-1 mağlubiyetle ayrılarak 2.Turda turnuvaya veda etti. Oynadığı 5 maçta, kalesinde 13 gol görürken rakip fileleri 8 kez havalandırdı. Anıl Olağan  oynadığı 167 dakikada 2 gol atarken, Ali keskinsoy ise 300 dakika oyunda kalarak 2 gol ve 1 asistle takım istatistiklerinde öne çıkan oyuncular oldu. Arkas Marport maçında aldığı 4-1'lik skor en farklı mağlubiyeti olurken 5-3 kazandığı Vodafone maçı en farklı skorla kazandı karşılaşma oldu.

Burgan Bank
Lotto Şirketler Futbol Ligi D grubunda yer alan Burgan Bank oynadığı 4 maçta STFA Yatırım Holding ile 1-1 berabere kalırken, Odeabank karşısında 2-1 galip geldi. 3 mağlubiyet alan Burgan Bank rakip fileleri 3 kez havalandırırken en farklı mağlubiyeti 12-0 olmak üzere kalesinde toplam 33 gol gördü. Turnuvanın centilmenliği ile ön plana çıkan takımlarından biri oldu.

Akbank
Lotto Şirketler Futbol Ligi A grubunu 4. sırada bitiren Akbank, oynadığı 4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırırken kalesinde 13 gol gördü. 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet alarak 3 puanla 2.tura kalan Akbank , Arkas Marport ile oynadığı müsabakadan 3-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda ederken yeni sezon öncesi neler yapabileceğini göstermiş oldu
. Astaş Holding karşısında 5-1'lik skorla galip gelirken en farklı mağlubiyetini Ford Otosan karşısında 7-0 yenilerek aldı. Takımın gollerini Doğuş Kılıç (3), Sercan Bektaş (2), Serdar Güler (1) attı. 

Finansbank
Lotto Şirketler Futbol Liginin 12 sezon boyunca aralıksız katılan tek takımı olan Finansbank  D grubunda oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 7 puan toplayarak 2.tur'a çıktı. Rakip fileleri 15 kez havalandırırken kendi kalesinde 3 gol gören Finansbank 2.tur'da ligin yeni ekibi Eczacıbaşı Askaynak karşısında 1-0'lık skorla mağlup olarak turnuvaya veda etti. Kerem Taşezen (4 gol, 2 asist), Levent Kayatürk (3 gol, 1 asisit) ve Cem Teker (2 gol, 3 asist) istatistik olarak ön plana çıkan oyuncular oldu. 

Kale Kilit
Lotto Şirketler Futbol Liginin yeni ekiplerinden Kale Kilit B grubunda oynadığı 4 müsabakadan 2 galibiyet 2 beraberlik alarak 8 puan topladı ve ilk sezonunda  grubu 2. sırada tamamlama başarısını gösterdi . 2.Turda TEB ile eşleşen kale Kilit müsabakadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak turnuvaya veda eden ekip oldu. Oynadığı 5 maçta yediği 6 gole karşılık rakip filelere 7 gol attı. Orhan Şentürk 3 gol atarak takımın en golcü oyuncusu oldu.

DHL Express
Lotto Şirketler Futbol Liginin yeni ekiplerinden DHL Express B grubunda mücadele etti. İlk hafta Allianz maçından 1-0 galibiyetle ayrılan DHL Express, Vodafone (0-0) ve Kale Kilit (1-1) maçlarından beraberlikle ayrıldı. Son maçını Arkas Marport ile oynayan DHL Express 2-0 mağlubiyetle grup maçlarını bitirdi ve 5 puan alarak grubunu 3. sırada bitirdi. 2.Tur müsabakasında Garanti Bankası ile oynadığı mücadeleden 7-1'lik skorla ayrılarak turnuvaya veda etti. Turnuvada takımın gollerini  Ender Aydoğan (1), Cankut Kayaakar (1) ve Musa Atlı (1) kaydederken tek asistin sahibi Erdi Çıkrıkçı oldu. 

Digiturk
Lotto Şirketler Futbol Ligine 8 yıldır aralıksız katılan Digiturk D grubunu 4. sırada tamamlayarak PwC karşısında 2.Tur mücadelesine çıktı. Özellikle maçın ilk yarısında sergilediği atak futbol ve güzel savunma ile ilk 15 dakika rakibini oldukça fazla zorlayan Dİgiturk aradığı golü bulamayınca PwC karşısında 3-0 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Takımın tek golünü Tezcan Aşkın kaydetti.

Odeabank
Lotto Şirketler Futbol Liginin yeni ekiplerinden Odeabank D grubunda oynadığı 4 maçtan 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı. Grup maçlarında rakip filelere 6 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. Murat Bilaloğlu göstermiş olduğu centilmence mücadeleden dolayı Fair Play özel ödülüne sahip oldu. Denizbank ile 2.turda oynadığı maçı 1-0 gibi bir skorla kaybederek çeyrek final kapısından dönen Odeabank gelecek sezonlar için iddialı bir görünüm sergiledi.  


Astaş Holding
Lotto Şirketler Futbol Liginin yeni ekiplerinden Astaş Holding A grubunda mücadele etti.  Kısa sürede oluşturulan takım zorlu bir grupta yer aldı. Galibiyet alamayarak ilk sezonunda gruptan çıkamayarak lige veda etti. Göstermiş olduğu centilmence mücadeleden dolayı  Lotto Şirketler Futbol Ligi'nin en önemli ödüllerinden biri olan "Hardline Fair Play" kupasının sahibi olan Astaş Holding turnuvaya renk katan ekiplerden biri oldu.

Vodafone 
Lotto Şirketler Futbol Liginde 6. sezonuna çıkan Vodafone B grubunda mücadele etti.  Oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet alırken 1 maçtan da beraberlikle ayrılarak gruplardan çıkamadı ve lige erken veda eden ekiplerden oldu. Kalesinde 12 gol görürken attığı gol sayısı 6 oldu. Semih Bilen ve Gökmen Ellidokuzoğlu takımları adına 2'şer gol atarken takımın diğer golleri Ali Şahin (1) ve Ertuğrul Kuru (1)'dan geldi.

STFA Yatırım Holding
Lotto Şirketler Futbol Liginin yeni ekiplerin STFA Yatırım Holding D grubunda yer aldı. Oynadığı 4 maçtan 1 beraberlikle ayrılarak 1 puanla lige erken veda ekipler arasında yer aldı.