2000. Gol Onur Tanrıverdi’den

2000. Gol Onur Tanrıverdi’den
18.05.2010

Şirketler Futbol Ligi’nde beşinci hafta müsabakalarına kadar 1971 gol atılmıştı. Grupların son haftasında atılacak 29. gol ŞirketlerLigi Tarihi’nin 2000. Golü olacaktı.

 

Arçelik – Finansbank maçı başladığında gol sayısı 1997'ye ulaşmıştı. Bu müsabaka 1-1 sona erince heyecan bir sonraki maça taşındı. Sandoz – Garanti Bankası maçında atılacak ilk gol tarih sayfalarındaki yerini alacaktı. Kaçan penaltı, direkten dönen, doksandan çıkarılan toplar, harcanan net pozisyonlar, ofsayt nedeniyle geçersiz sayılan golleriyle müsabaka 0-0 sona erdi.

 

Şimdi gözler Genpa – Turkcell müsabakasındaydı. Onuncu dakikada Genpa kaptanı Mehmet B. Yıldız'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşu parmaklarının ucuyla çıkaran Alper Kencebay bir anlamda da takım arkadaşına 2000. golün asistini yapmıştı. Bu pozisyonun hemen ardından Turkcell atağında çalımlarla ceza sahasına giren Zafer Uysal topu Onur Tanrıverdi'ye gönderdi. Tanrıverdi bu pası çok iyi değerlendirdi ve yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak hem takımını 1-0 öne geçirdi hem de "Şirketler Futbol Ligi Tarihinde 2000. Golü Atan Oyuncu" unvanını kazanmış oldu.

 

Onur Tanrıverdi zorlu geçen maçın hemen ardından bir plaketle ödüllendirildi. Başarılı oyuncuya plaketini, Genpa takımının yöneticisi ve Genpa Yurt Dışı Temsil Müdürü Sayın Rasim Serin takdim etti.