2. Tura Doğru

2. Tura Doğru
13.04.2017

Lotto Şirketler Futbol Ligi Oğuz Uğurlu Sezonu’nda gruplar 5. Hafta maçlarıyla sona eriyor...

2. Tur öncesinde oynanacak son maçlar neticesinde gruplarda sıralamalar belli olacak ve 16 takım yoluna devam edecek. Geride kalan 4 haftanın ardından sıralamada yeri kesinleşen iki takım B Grubu’nu lider tamamlayan Türkiye İş Bankası ve ikinci olan QNB Finansbank. Grup son maçları öncesi 2. Tur’a çıkmayı garantileyen ama sıralaması kesin olmayan takımlar ise şöyle; TEB, DHL, DeFacto, Garanti Bankası, Odeabank, Anadolubank, Koton, Turkcell ve Marport.

Oğuz Uğurlu Sezonu Gollü Geçiyor

Lotto Şirketler Futbol Ligi Oğuz Uğurlu Sezonu gruplarında şimdiye kadar 32 karşılaşma oynandı. Bu müsabakalarda fileler toplam 153 kez havalandı ve geçen sezona oranla maç başına gol ortalaması artarak 4,78 oldu. Gollerin 66 tanesi ilk yarılarda olurken ikinci yarılarda meşin yuvarlak 87 kez ağlarla buluştu. TEB, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Koton, Turkcell ve Marport takımları geride kalan 4 haftada namağlup ünvanlarını korudular. İlk 4 haftada yalnızca 4 maç beraberlikle noktalandı. DHL-TEB, Burgan Bank – DeFacto, Türkiye İş Bankası-QNB Finansbank, Odeabank-Garanti Bankası ve Koton-Turkcell maçları ise seyir zevki yüksek maçlar arasında zirvedeki yerlerini aldılar.

Gruplarda Son Durum

Bu genel tablo ışığında gruplarda son resmin belirginleşeceği 5. Haftada ise çeşitli senaryolar ortaya çıkacak.

A Grubu’nda DeFacto, son şampiyon TEB karşısında zoru başarmak için sahaya çıkacak ve liderlik kovalayacak. Lider TEB’in sahada galip ayrılması veya müsabakanın berabere bitmesi halinde ise DeFacto grubu 3. sırada tamamlayacak ve DHL 2. sıranın sahibi olacak. Burgan Bank - ERGO mücadelesi ise gruptan çıkan son takımı belli edecek. Bu maçta Burgan Bank galibiyet parolasıyla sahaya çıkarken ERGO’ya 1 puan yeterli olacak.

B Grubu’nda ise 3 puanlı Eczacıbaşı Askaynak liderliği garantileyen Türkiye İş Bankası ile zorlu bir mücadeleye çıkacak. Eczacıbaşı Askaynak liderden 1 puan koparabilirse gruptan çıkmayı garantileyecek. Lider Türkiye İş Bankası ise kazanma alışkanlığını devam ettirip grup aşamasını kayıpsız kapatmaya çalışacak. Grubun bir diğer mücadelesinde ise ING Bank, Allianz karşısında iki ya da daha farklı galibiyet alması halinde gruptan kesin olarak çıkacak. ING'nin bir farklı galibiyetlerinde hem bu maçın skoru hem de diğer maçın skoru önem kazanacak. Allianz geçen yıl kazandığı rakibine karşı rövanşı vermeyerek hem gruptan çıkmanın hem de üçüncü sıranın peşinde olacak.

C Grubu’nda ligin iki yeni ekibi Çağdaş Faktoring ve Daikin ilk sezonlarında gruptan çıkmak için kritik bir maç oynayacaklar. Daikin’e 1 puan yetiyor. Öte yandan yeşil-beyazlı Çağdaş Faktoring ilk galibiyetini alarak 2. Tur vizesini kapmak istiyor. Grubun tecrübeli takımlarından Anadolubank ise Garanti Bankası karşısında liderlik arayacak. Yoncaların hedefiyse uzun zamandır süregelen namağlup ünvanını devam ettirmek ve grubu ilk sırada bitirmek. Maçlarını tamamlayan ve şu anda 2. sırada yer alan Odeabank da bu maçı merakla takip edecek...

Liderlik tahtının sürekli el değiştirdiği D Grubu’nda Marport-Turkcell müsabakası nefesleri kesecek. Takım oyunu oynayan iki ekipten maçı kazanan liderlik koltuğuna oturacak. Beraberlik halinde ise liderlik için Turkcell avantajlı görünen taraf. Son haftayı dinlenerek geçirecek güncel lider Koton’un sıralamadaki yeri bu keyifli maçın sonunda belli olacak. D Grubu’nun bir diğer kritik mücadelesinde ise ligin yeni ekipleri PepsiCo ve Ricoh karşı karşıya gelecek. Kazananın grup dördüncüsü olarak bir üst tura adını yazdıracağı maçta genel averajda önde olan PepsiCo’ya 1 puan da yeterli olacak.

Gruplarda iki ya da daha fazla takımın puan eşitliği halinde uygulanacak kurallar aşağıda yer almaktadır. Lütfen dikkatlice inceleyiniz.

Sistem
1. Lotto Şirketler Futbol Ligi'ne katılan yirmi takım kura sonucu belirlenen dört grupta tek maçlı lig usulü mücadele edecektir. Kura çekilişinde takımların son 5 yılda elde ettikleri puan tablosuna göre seri başı sistemi uygulanacaktır. Grup maçları sonunda ilk dört sırayı alan takımlar 2. tura yükselir. Bu turdan itibaren tek maçlı eliminasyon sistemi uygulanacaktır (katılımcı sayısının değişmesi halinde sistem değişiklik gösterebilir).
2. Grup maçlarında iki ya da daha fazla takımın puan eşitliği halinde sırasıyla şu kriterlere bakılır;
a) Eş puanlı takımların birbirleriyle oynadıkları müsabakalardan bir puan tablosu oluşturulur. Tabloda önce puana, sonra averaja, gerekirse attığı gol fazlasına bakılır.
b) Eşitlik devam ediyorsa aynı sırayla genel averaja bakılır.
c) Eşitlik genel averajla da çözülmezse hükmen mağlubiyeti olmayan takım üst sırada yer alır.
d) Eşitlik yine bozulmazsa grup müsabakalarında görülen sarı ve kırmızı kartlara bakılır (sarı kart bir, kırmızı kart üç ceza puanı olmak üzere en düşük ceza puanına sahip olan takım üst sırada yer alır).
e) Eşitlik halen devam ediyorsa ilgili takımlar arasında kura çekilişi yapılacaktır.
3. Eleme turlarında beraberlikle sonuçlanan müsabakalarda 5'er dakikadan 2 devrelik uzatma süresi uygulanır. Uzatmalarda eşitlik bozulmazsa penaltı atışlarına geçilecektir.
4. İki hükmen mağlubiyet alan takım turnuvadan ihraç edilir. Daha önce oynadığı maçlar aynen tescil edilir. Kalan maçları ise 3-0 mağlup ilan edilir (hükmen).

Lotto Şirketler Futbol Ligi Oğuz Uğurlu Sezonu’nun 5. haftasında tüm takımlara sportmenliğin başrol oynadığı bir hafta diliyoruz.