Efsaneler "TANIL BİLGEN"

Efsaneler "TANIL BİLGEN"
02.09.2016

Fonex Şirketler Voleybol Ligi’nde geçmiş yıllarda yer alan ve lige iz bırakan oyuncuları "Efsaneler" bölümümüzle tekrar hatırlıyoruz. Efsanelerin ilk konuğu Doğuş Otomotiv’in yıldız ismi, 9 numarası, kaptan "Tanıl Bilgen"...

Ligde 19 maça kaptan olarak çıkan Tanıl Bilgen, 18 Ocak 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Voleybola 13 yaşındayken Nişantaşı Işık Lisesi'ndeki beden eğitimi öğretmeni eski voleybolcu Cahit Yavuz sayesinde başladı.

Tanıl "Babam eski basketbolcu olduğu için onun yönlendirmesiyle daha önceden basketbol oynuyordum, ancak Cahit Hoca'nın teşviki ve bütün yakın arkadaslarımın da okul voleybol takımında olmasından dolayı voleybolu tercih ettim, Cahit Hoca aynı zamanda İBB Spor Kulübü'nde voleybol antrenorüydü, bizi de bu kulüpte lisanslı birer voleybolcu yaptı." diye anlatıyor voleybolla tanışmasını.

Küçük, yıldız, genç takım derken dikkat çeken genç yetenek basamakları hızlıca tırmandı ve 19 yaşında A takıma yükseldi.

Türkiye'deki voleybola bakış açısı onun da tercihlerini etkiledi. Okul ve voleybol arasındaki tercihini kariyerden yana kullanmak zorunda kaldı. Ama voleybol onun için bir tutkuydu ve üniversite takımında amatör olarak devam etti.

İş hayatına atıldığında Doğuş Otomotiv'de şirket takımının kurulmasında önemli rol oynadı. 10 sene boyuncu şirketiyle hem kurumiçi hem de kurumlar arası maçlara çıktı. Ortaokulda başlayan voleybol sevdası hayatının hep bir köşesinde yer aldı.

Fonex Şirketler Voleybol Ligi'nde ise sahaya ilk olarak 5 Aralık 2010 tarihinde ayak bastı. Vodafone karşısındaki ilk maçta dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. En büyük özelliği kazanma arzusu, hırsıydı. Takımını ateşleyen isimdi.

2011-2012 sezonundaki Arçelik müsabakası, 2-0 geriden gelerek kazandığımız maç, unutamadığım maçların başında geliyor diyor efsanemiz... 

Sakat sakat oynadığı 2013-2014 sezonunda takımını finale çıkarmayı başardı. File üzerindeki etkili oyunuyla takımını sırtlayan Bilgen, ligde oynadığı 4 sezonda 4 sefer "Haftanın En Değerli Oyuncusu" ve 1 defa da ligin "En İyi Baş Smaçörü" seçildi. 

İki yıldır evli olan Tanıl'ın iki aylık bir kızı var. En büyük hayali ise kızının da kendisi gibi sporla iç içe yaşaması, gelecekte milli ve başarılı bir voleybolcu olması, onun maçlarına gidip onu desteklemek... 

 

Efsanemize hayalerini gerçekleştireceği, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz...

Diğer Fotoğraflar